Відео

На Рівненщині громада ПЦУ вигнала священика УПЦ з храму (відео)

На Рівненщині громада ПЦУ вигнала священика УПЦ з храму (відео)

Штовханиною та бійкою закінчився перехід громади села Копитів Корецького району Рівненської області до ПЦУ.

Громада не змогла поділити Свято-Іоанно-Богословський храм, - повідомляє «UA:Рівне».

На думку прихожан храму УПЦ, це захоплення та жорстоке знущання над священиком, якому довелося викликати «швидку». І не випадково, адже його та прихильників УПЦ, яких у селі не більше двох десятків, зі словами «Ганьба» вигнала з храму багаточисельна громада ПЦУ.

 «Я захищаю українську православну церкву. Я прослужив 21 рік. Цих людей хрестив, хоронив, вінчав родичів, близьких, завжди був разом з ними і тепер ви бачите, що зі мною зробили. Я молюся за воїнство, за владу, за убієнних солдатів, які загинули на війні. Зі мною хлопці-атошники теж є», – розповів Ігор Власюк, постраждалий священик МП.

Однак, за словами жителів села, священик не мав наміру переходити до ПЦУ тай парафіян відмовляв це робити.

«Більшість прихожан пішли за ПЦУ, а меншість, за рекомендацією батюшки, пішли за УПЦ. Ми просили їх правити якось через неділю, або вони до обіда, або ми після обіда. Ми йшли на всі уступки. Він не схотів», - повідомив житель села Микола.

Як повідомив телеканал, релігійну громаду ПЦУ в Копитові зареєстрували три тижні тому, а в лютому провели для цього необхідні збори. За результатами зборів лише 22 особи із 126 зареєстрованих підтримали УПЦ.

Натомість сьогодні новостворена парафія провела інвентаризацію церковних цінностей. Як запевнив тимчасовий виконувач обов’язків парафіяльної ради Віталій Паляднік, у храмі відразу після зборів відразу зникло 5 ікон з мощами святих.

Після цього священик з Корця вперше в храмі відправляє богослужіння українською мовою.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство
В тему