Відео

У РФ заявили про затримання «правосекторівця» Пирожка (відео)

У РФ заявили про затримання «правосекторівця» Пирожка (відео)

Українець, учасник «Правого сектору» нібито вербував до лав української націоналістичної організації росіян.

У вівторок, 9 квітня, в Москві співробітники ФСБ Росії затримали громадянина України, активного учасника організації «Правий сектор» (організація заборонена на території РФ) Ігоря Пирожка, також відомого під псевдонімом Роман Чирка, передають «Факти».

Як пишуть російські ЗМІ, Пиріжок прибув на територію Московського регіону торік у січні. Він проживав за різними конспіративними адресами. Протягом року Пирожок нібито поширював ідеологічні матеріали, залучаючи в діяльність «Правого сектору» громадян Росії.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи затриманого російські силовики виявили та вилучили символіку, літературу й обмундирування організації «ПС» і її агітаційні матеріали. Також були вилучені посвідчення консультанта депутата Житомирської облради VII скликання Вігусевича і прес-карта кореспондента «Правозахист Чернiгiвщини».

Відносно Пирожка російські слідчі порушили кримінальну справу. Його звинувачують в організації діяльності екстремістської організації. У 2015 році Пирожок нібито був затриманий в Одесі співробітниками СБУ за розповсюдження зброї і боєприпасів у зоні АТО. Його взяли на гарячому в момент продажу двох гранат Ф-1.

За даними російських ЗМІ, чоловік має три судимості: дві в РФ і одну в Україні. В Україні Пиріжку нібито закидають виготовлення дитячої порнографії та планування підриву спорткомплексу «Олімпійський» у 1994 році під час проведення «Месіанського єврейського фестивалю».

Як повідомляє телеграм-канал 360tv, у 2014 році затриманий створив загін «Хорти» для ведення партизанської війни проти Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство
В тему