Відео

«Як спортсмену, мені смішно»: Кличко розкритикував допінг-тести Порошенка і Зеленського (відео)

«Як спортсмену, мені смішно»: Кличко розкритикував  допінг-тести Порошенка і Зеленського (відео)

Екс-чемпіон світу у важкій вазі Володимир Кличко розкритикував допінг-тести кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Мовляв, результати аналізів можуть бути готовими не раніше, ніж за 48 годин. А не як у політика та шоумена – за кілька годин- повідомляє він на своїй сторінці у Facebook.

У своєму відеозверненні Кличко називає всю епопею зі здачею аналізів смішною, недвозначно висловлюючи сумнів у достовірності отриманих результатів.

«Я, як спортсмен, який пройшов 30-річний шлях і здав сотні таких аналізів, знаю, що після здачі аналізів крові чи урини протягом кількох годин не можна це викласти у соцмережі і показати «Я – чистий!» Це не реально зробити. На це треба витратити хоча б 48 годин», – зазначив боксер.

Він закликав кандидатів не обманювати своїх виборців і не робити допінг-тести «кустарним методом». Тож запропонував покрити всі витрати на нову здачу аналізів, яка, наголосив, буде професійною.

Зазначимо, що заклик від Кличка здати аналізи у WADA з'явився ще 5 квітня, проте відтоді на нього ні Порошенко, ні Зеленський не відреагували.

Що таке WADA?

Незалежна структура, що здійснює координацію боротьби з допінгом у спорті. Заснована у 1999 році. Штаб-квартира WADA розміщується в Монреалі (Канада), чинний президент WADA – Джон Фейхі.

У 2014 році під егідою ВАДА було проведено 283 тисяч проб на допінг у спортсменів. Проби проводили спортивні федерації та національні антидопінгові організації в 32 лабораторіях всього світу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему