Відео

Зеленський відмовився показувати е-декларацію до другого туру (відео)

Зеленський відмовився показувати е-декларацію до другого туру (відео)

У «ЗЕ-кандидата» руху відповіли «Чесно» на вимогу прозвітувати про його доходи та видатки за минулий рік.

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський не оприлюднюватиме декларацію за 2018 рік до другого туру виборів. Так у прес-службі Зеленського відповіли на лист і відеозвернення Руху «Чесно» із закликом подати до НАЗК декларацію про статки, майно та доходи кандидата за 2018 рік, ідеться на сайті громадського руху Chesno.org.

Декларація Володимира Зеленського за 2018 рік буде подана у межах строків, встановлених чинним законодавством, та оприлюднена у відповідності до чинного законодавства», – такою була відповідь штабу претендента на найвищий пост держави.

Після першого туру виборів Президента Рух «Чесно» уже закликав Зеленського добровільно оприлюднити декларацію за 2018 рік до другого туру. Чинне законодавство не зобов’язує шоумена подавати е-звітність про доходи за минулий рік, оскільки наразі він не є посадовцем. Водночас активісти «Чесно» зверталися до кандидата сповідувати принципи прозорості та підзвітності, а також вирівняти умови з опонентом Петром Порошенком, який напередодні вивісив у загальний доступ свою декларацію.

Сьогодні ж, у п’ятницю 5 квітня, «Чесно» здійснили другу спробу спонукати шоумена прозвітувати про свої статки, записавши відеозвернення до нього.

«Відеозвернення – так відеозвернення! Звертаємось до кандидата у Президенти Володимира Зеленського із вимогою опублікувати декларацію за 2018 рік. Поспішайте – ваш опонент уже це зробив», – такий допис Рух «Чесно» лишив у своїх соцмережах, «тегнувши» адресата. Та, як бачимо, декларації Зеленського виборці найближчим часом не побачать.

На заклик до кандидатів оприлюднити е-декларації за 2018 рік як мінімум за місяць до народного волевиявлення, озвучений активістами ще в лютому, відгукнулися лише два кандидати – Руслан Кошулинський та Ігор Шевченко. Порошенко прозвітувався про торішні прибутки/видатки вже після першого туру президентських перегонів. А його супротивник узагалі не планує показувати декларацію до завершення виборів.

Нагадаємо, другий тур голосування на виборах Президента запланований на 21 квітня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему