Відео

«Люди дощу»: у Луцьку показали виставу про дітей-аутистів (відео)

«Люди дощу»: у Луцьку показали виставу про дітей-аутистів (відео)

Аутизм – це захворювання, яке розвивається у дітей у віці від двох років. Люди із цією хворобою можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому.

Така дитина слабо реагує на світло, звук брязкальця, набагато пізніше за однолітків починає впізнавати матір, та навіть упізнаючи, не тягнеться до мами, не посміхається, не реагує на батьків, не відзивається на власне ім’я… Років зо 10 тому майже ніхто не чув, що є такі діти, що є такі дорослі з такою нозологією. Саме задля переломлення такої ситуації та інформування суспільства про аутизм у 2007 році Генеральна асамблея ООН запровадила відзначення 2 квітня Всесвітнього дня поширення інформації про проблему аутизму.  

Що потрібно знати про аутистів, «людей дощу», – дивіться у сюжеті «Т1.ua – Твій портал».

У цьому відеоматеріалі використані фрагменти з театральної вистави у виконанні незвичайних акторів – у Луцьку, на сцені Волинського академічного обласного театру ім. Т. Г. Шевченка, батьки дітей із розладами аутичного спектру громадської організації «Повір у себе» виступили перед волинянами із постановкою за мотивами п’єси Вільяма Гібсона «Та, що створила диво». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему