Відео

«Вона їсти хоче»: з’ясували, чому страусиха бігає трасою (відео)

«Вона їсти хоче»: з’ясували, чому страусиха бігає трасою (відео)

Птах шокував учасників руху на дорозі.

Поблизу села Крупець на дорозі, що з'єднує Хмельницьку та Рівненську області, бігав страус. Розчулені очевидці зняли птаха на відео, а водії хапалися за серце, бо могли збити його, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Машина їде, він біжить, там перестріли машини, він біжить в інший бік. Кидається під машину, цей страус», – кажуть люди, але майже пошепки, бо бояться власника страуса, який живе через межу. Кажуть, чоловік випиває та буває дуже агресивний. Журналістам ніхто не відчиняє, але страуса вдається відзняти з сусідського обійстя. Його власниця, пані Лариса, каже, що регулярно підгодовує птаху, яку звати Ася.

«Вона їсти хоче, вона тягне голову через той паркан і в неї сльози на очах, вона просить їсти», – каже жінка.

У селі підтверджують, що Ася часто блукає городами у пошуках їжі. На вулицю страус тікає крізь відчинену хвіртку. Люди розповідають, що страусів було двоє, але самець не вижив: «П'яний і десь він його вдарив. Він взяв лопату, він його вбив по-звірячому, це було щось. Бачили і ніхто не міг підійти». Поговорити з власником Асі журналістам вдається лише з телефону голови громади. «В неї стресова ситуація. Нікого я в приватне приміщення не допущу», – каже він про птаху і кидає слухавку.

Голова села вважає, що в усьому винне бажання спарюватися у страусихи і пристрасть до алкоголю у її власника. «Власник цієї тварини досить такий господар, але алкоголь робить свою справу», – каже голова Крупецької об'єднаної громади Валерій Михалюк. Що діяти в ситуації, він ще не придумав. «Я взагалі не бачу в нашому селі проблем ні зі страусом, ні з власником страуса», – каже голова.

Чи втручатиметься у страусиний скандал поліція, куди також скаржилися сусіди, невідомо – дільничний Сергій Красномовець від зустрічі з ТСН відмовляється. Люди ж просять про допомогу, бо вже не мають сили рятувати страуса з дороги і проганяти з власних городів. Селяни переживають, що Асю спіткає доля убитого страуса, або вона сама стане причиною ДТП на сільській дорозі.

Читайте також:

На Волині лебідь потрапив у браконьєрські сіті (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему