Відео

Ветеринари показали, як чистять зуби бегемотам (відео)

Ветеринари показали, як чистять зуби бегемотам (відео)

Вчора, 20 березня, Всесвітня федерація стоматологів відзначала День здорової порожнини рота.

Привертати увагу до «зубних» проблем необхідно: понад 90% населення планети страждає від захворювань порожнини рота, яких можна було б уникнути завдяки вчасному лікуванню та гігієні, передають «Факти» послання журналу National Geographic.

У тваринному світі теж виникають стоматологічні проблеми. Для багатьох видів у ролі «дантистів» виступають інші представники фауни: наприклад, бегемотам гігієну порожнини рота забезпечують птахи і рибини, своєчасно вичищаючи застряглі залишки їжі.

Але в зоопарку «природних» стоматологів немає, тому на допомогу звірам приходять ветеринари. Хоча гіпопотами в основному їдять траву, вони мають масивні зуби й ікла, що допомагають їм відбиватися від ворогів.

В австралійському парку Werribee Open Range фахівці щодня витягують з їхніх масивних пащ рештки їжі і промивають. Лікарі також своєчасно помічають стоншені гострі зуби, які можуть травмувати ясна, і видаляють або підпилюють їх. Для мінімізації проблем усі тварини отримують збалансовану корисну їжу.

Представники зоопарку також додають, що гігієнічні процедури не становлять великих труднощів: бегемоти до них звикли і з радістю відкривають пащу, щоб освіжити її.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали