Відео

Величезний павук з'їв опосума (відео)

Величезний павук  з'їв опосума (відео)

Павука-птахоїда, що пожирає опосума, вперше зняли на відео.

Про це повідомляє видання National Geographic.

Біологи з університету Мічигану помітили птахоїда в джунглях Перу, коли він уже схопив здобич. Опосум мляво пручався близько 30 секунд, після чого перестав подавати ознаки життя. За словами очевидців, павук був завбільшки з тарілку (приблизно 30 сантиметрів),

Крім нападу на опосума, дослідники задокументували понад десяти випадків, коли хребетні тварини ставали здобиччю безхребетних. Зокрема, їм вдалося сфотографувати і зняти на відео безхребетних, що поїдають ящірок, змій і личинок амфібій.

Павуки-птахоїди харчуються переважно комахами і більш дрібними павуками. Крім того, вони нерідко полюють на дрібних гризунів, птахів і риб. На відміну від інших видів павуків, птахоїди не плетуть павутину, а підстерігають здобич в засідці. Розмір дорослих особин з урахуванням ніг може перевищувати 27 сантиметрів. Хоча птахоїди отруйні, їх отрута не представляє небезпеки для людей.

У 2009 році повідомлялося, що австралійський містечко Бовен наповнили гігантські павуки-птахоїди. Жителі міста стали зустрічати їх не тільки в садах, але і в громадських місцях. Експерти пояснюють нашестя птахоїдів дощами, які вигнали їх зі звичного середовища проживання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ
В тему