Відео

Рахунок за електрику і газ можна буде переглянути онлайн (відео)

Рахунок за електрику і газ можна буде переглянути онлайн (відео)

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг створило мобільний додаток «Енергетика онлайн», за допомогою якого споживач зможе перевірити свій тариф на газ або електроенергію.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці глави НКРЕКУ Оксани Кривенко в Facebook.

Крім того, за допомогою програми споживач зможе перевірити, чи правильно постачальник розрахував суму в платіжці, подати скаргу на нього за надання неякісних послуг та отримати компенсацію.

Запуск програми стався в рамках реформи ринку електроенергії, зазначив регулятор.

Як відомо, з 1 січня в Україні почав діяти роздрібний ринок електричної енергії. Повномасштабний запуск нової моделі оптового ринку запланований на липень 2019-го. Перехід передбачений законом «Про ринок електроенергії», прийнятому в 2017 році.

Він передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок «двосторонніх договорів», ринок «на добу вперед», внутрідобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен восьмий житель Землі залишився без електрики

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему