Відео

В Києві націоналіст порізав портрети «осучасненого» Шевченка (відео)

В Києві націоналіст порізав портрети «осучасненого» Шевченка (відео)

Націоналіст «Хорт» подер постери із Шевченком у столичній підземці.

У Києві на одній зі станцій метрополітену порізали ножем портрети Тараса Шевченка відомого ілюстратора Олександра Грехова, пише «Страна».

Це зробив активіст із Вінниці Юрій Павленко на прізвисько «Хорт», раніше судимий за захоплення обласної адміністрації. Інцидент стався на очах у здивованих пасажирів. Відео опублікували у спільноті «Київ Оперативний» у Facebook.

Джерела видання в МВС повідомляють, що наразі за фактом псування майна кримінальне провадження не відкрито, адже не було заяв від метрополітену. Зараз вивчають відео, яке розмістили в Інтернеті очевидці, і вирішують, чи заводити справу за статтею «Хуліганство».

Раніше на своїй facebook-сторінці «Хорт» висловив незгоду з інтерпретацією портретів у виконанні галереї «Дукат» і назвав їх українофобією. Націоналістові не сподобалося, що у цих роботах модерн-арту автор «схрестив» Кобзаря із персонажем фантастики містором Споком, художницею Фрідою Кало, рок-ідолом Девідом Бові та іншими відомими персоналіями і персонажами. «Хорт» порахував таке наругою над постаттю Тараса Григоровича. 

Вінницький радикал Хорт відомий своїми акціями у «майданний» час.

Зокрема, прославився тим, що порвав портрет президента України Петра Порошенка під час заворушень 6 грудня 2014 року. Тоді він стверджував, що його судили не за спробу захоплення Вінницької ОДА, а за акт вандалізму.

У квітні 2016 року Апеляційний суд Вінницької області скасував вирок про позбавлення волі на 4,5 року за звинуваченням у хуліганстві із застосуванням зброї для активіста Юрія Павленка («Хорта»).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему