Відео

В Індонезії злодія на допиті катували величезною змією (відео)

В Індонезії злодія на допиті катували величезною змією (відео)

Поліції Індонезії довелося публічно вибачатися після того, як захисники прав людини опублікували шокуюче відео допиту підозрюваного в крадіжці мобільних телефонів. Чоловік, від якого вимагали зізнання, сидить на підлозі зі зв’язаними руками, обмотаний двометровою змією. А поліцейський тицяє голову рептилії в обличчя затриманому, який звивається від жаху, і погрожує запхати її йому в рот і в штани. Зрештою наляканий крадій у відповідь на запитання «Скільки разів ти крав телефони?» відповідає «Усього два рази».

Про це пишуть «Факти».

Начальник місцевої поліції Тонні Ананда Свадайя вибачився за цей інцидент, назвавши такий допит «непрофесійним і негуманним», і пообіцяв, що таке більше не повториться. Але при цьому заявив, що ЗМІ надто вже роздули цей випадок. За його словами, підозрюваного не били, а змія не була отруйною – так що реальній небезпеці він не піддавався. Проте користувачі соцмереж відзначили, що такий метод допиту по-справжньому жорстокий, оскільки багатьох людей охоплює панічний страх просто на сам тільки вигляд повзучих гадів.

Юристка Вероніка Коман повідомила BBC, що використання живих змій як засобу тиску на заарештованих – звичайна практика поліції в провінції Папуа. Так, одного з її клієнтів – активіста, який виступає за незалежність Папуа від Індонезії, нещодавно замкнули в камері разом зі змією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему