Відео

Близько ста українців не пропустили російські прикордонники через кордон (відео)

Близько ста українців не пропустили російські прикордонники через кордон (відео)

Безпідставно та без будь-яких причин протягом 3-денного періоду російські прикордонники не пропускали через кордон українців.

При цьому ФСБешники не надали будь-яких пояснень щодо того, чому громадян України не пускають до Росії.

Про це пише 24 канал.

Лише через російський пункт пропуску «Нехотєєвка», що навпроти української «Гоптівки» на Харківщині, до Росії не пропустили понад 90 українців, повідомили українські прикордонники.

У своїх рішеннях російські прикордонники посилалися тільки на міфічний указ про заборону в’їзду на територію Росії автомобілів з великим об’ємом двигуна: Toyota-Prado, Volkswagen- Passat та інших.

Російські прикордонники розуміють, що порушують права людини на вільне пересування, тому знімають на відео всі події, примушуючи українців говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням.

Держприкордонслужба України закликала укранцїв врахувати цю інформацію і за можливості не їздити до Росії. Крім безпідставних повернень, російські спецслужби можуть впливати на громадян України.

30 листопада 2018 року Україна заборонила в’їзд на свою територію чоловікам-громадянам Росії віком 16-60 років. Причиною став напад РФ на українські кораблі у районі Керченської протоки та як наслідок введення в Україні воєнного стану. Ця заборона діяла тільки протягом періоду дії воєнного стану, тобто – до 26 грудня. І за перші три тижні 2019 року прикордонники дозволили в'їхати на територію України майже 30 тисячам росіян.

Читайте також:

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Світ
В тему

Останні матеріали