Відео

Видовищно: кияни на мосту Патона з’єднали ланцюгом Соборності обидва береги Дніпра (відео)

Видовищно: кияни на мосту Патона з’єднали ланцюгом Соборності обидва береги Дніпра (відео)

На День Соборності українці по всій країні традиційно влаштовують ланцюги Єднання. Перша масштабна акція відбулася 1990 року, тоді взялися за руки люди від Івано-Франківська до Києва. Цю традицію бережемо і зараз, акції проходять чи не в усіх більших містах країни, та най видовищніше це патріотичне дійство, звісно, у Києві.

Ось і сьогодні у столиці на мості Патона за руки взялися молодь та старші люди, чим об’єднали лівий та правий береги Києва і показали, як можна весело унаочнити ідею соборності і зробити черговий крок до об’єднання України, ішлося в сюжеті «Факти.ICTV».

І попри 12-градусний мороз, на мості Патона було не проступитися – несли 30-метровий стяг. На дві години переправа над Дніпром стала жовто-блакитною. Така акція у столиці – щорічна. В арсеналі активістів – литаври, жовта та блакитна фарби для обличчя і патріотичні аксесуари.

«Я щороку сюди приходжу, і мене вже впізнають по шапочці, – каже активістка Ліля Чемоданова у в’язаній синьо-жовтій шапці-котику і такому ж шарфику. – насправді важливо, щоб Україна була єдина, щоб люди були лояльніші одне до одного».

Ланцюгом Єднання на мосту Патона стають уже 12 літ поспіль.  Єдина вимога – жодних політичних прапорів чи гасел. Люди скандували «Одна єдина соборна Україна!».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали