Відео

У волинському селі священик Московського патріархату покинув храм, – ЗМІ (відео)

У волинському селі священик Московського патріархату покинув храм, – ЗМІ (відео)

У селі Брониця, що у Камінь-Каширському районі, місцевий священик УПЦ МП залишив храм.

Прихопив із собою особисті та деякі церковні речі під розписку поліції, - пише Під прицілом.

Як раніше повідомлялося, скандал навколо храму у селі Брониця розгорівся, коли більше 80% громади виступили за перехід церкви до ПЦУ. На заваді став місцевий священик Сергій Голодюк з групкою громадян, що підтримують Московський патріархат.

19 січня місцева влада опломбувала церкву, щоб прихильники МП не винесли церковного майна. Попри заборону, священик того ж дня зняв пломбування та проводив літургію.

20 січня о 12 годині прихильники ПЦУ почали збиратись біля храму на молебень, який мав провести священик ПЦУ отець Олег. До церкви знову прийшла і маленька групка прихожан на чолі з Сергієм Голодюком, які підтримують московську церкву. На місце події прибули оперативники, щоб охороняти порядок. Сергій Голодюк заявив, що не допустить українського священика до храму.

Спокійно відреагувавши, отець Олег повідомив, що і не збирається захоплювати церкву. Він провів священнослужіння на вулиці біля святині. Після молебню, людям все ж ввірвався терпець і вони змусили місцевого отця Сергія покинути храм.

Читайте також: Понад 100 парафій Московського патріархату перейшли до новоствореної Української церкви


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Волинь
В тему