Відео

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павло застосував бойову магію для вбивства людей? (Відео)

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павло застосував бойову магію для вбивства людей? (Відео)

Останнім часом з Києво-Печерською лаврою пов’язано безліч скандалів. Це і розпалювання міжрелігійної ворожнечі, і зникнення цінних ікон, і незаконні споруди на території лаври, і підміна мощів.

Проте на таку заяву від  настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла, певно, не сподівався ніхто.

Ще б пак, в свіжому інтерв'ю митрополит Павло заявляє, що здатний своїми молитвами ... відправити людей на той світ. Тобто, застосовує молитви як бойову магію. Ба більше, Павло зізнається в умисному вбивстві людей. І наводить «докази»…

Заяви про те, що московський патріархат не має наміру залишати Києво-Печерську лавру, звучать вже давно.  Втім, в МП запевняють, що також не планують вивозити до Росії лаврські цінності.

Одночасно після проведення інвентаризації в лаврі виявилося, що там бракує кількох цінних ікон. З ініціативи Міністерства культури  порушено кримінальні справи. Раніше СБУ провела обшук у скандального настоятеля лаври, митрополита Павла (Лебедя) в рамках кримінальної справи про розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Але бойова магія…Умисне вбивство людей…Так, скандальна заява настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла сколихнула усю Україну.

Натомість засновник «Руського клубу» Олександр Ваврик в програмі «Бурчук LIVE» на ObozTV підкреслив, що використання різними духовними особами військових заклинань давно не є секретом.

«Будь-яка релігійна діяльність – це магічний вплив. З певного часу християнська церква монополізувала право на магію в суспільстві і постійно нею користується. І всі «обрядодіяння», починаючи з хрещення, закінчуючи відспівування  –  це все магічні обряди», – пояснив Ваврик.

Тому, впевнений він, те що використовував митрополит Павло – це не секрет ні для кого. Християнські священики часто застосовують подібну магію: починаючи від окроплення водою і закінчуючи намолюванням куль.

«У сучасній правовій системі це довести неможливо. Але раніше такі визнання сприймалися дуже серйозно. І досі є деякі країни, де це вважається злочином і доводиться. А людям треба бути обережніше, і розуміти, з ким вони мають справу», – підсумував Ваврик.

Читайте також:

Прокльони настоятеля Києво-Печерської лаври, які призвели до смерті чотирьох осіб – це не перший інцидент за участю митрополита Павла. Він займався подібним і раніше, в тому числі застосовуючи силу.

Про це в програмі «Бурчук LIVE» на ObozTV розповів релігієзнавець Андрій Ковальов. Він заявив, що Павло часто нацьковував на пресу свою приватну озброєну охорону, яку сам настоятель називає «казачєством».

«4-5 років тому митрополит Павло по телефону проклинав журналістку, яка в той час була вагітною. І він бажав їй, щоб вона не народила. А вона якраз займалася розслідуваннями, пов'язаними з Києво-Печерською лаврою», – нагадав Ковальов.

За його словами, всі журналісти, які за останні роки розслідували зловживання в Києво-Печерській лаврі, потрапляли під прокляття і погрози з боку митрополита Павла.

«Я взагалі сумніваюся в тому, що він є православною людиною. Бо те, що він говорив про прокляття, після якого загинули люди – це більше схоже не на православну віру, а на магію», – додав релігієзнавець.

Він підкреслив, що християнство в принципі не визнає магію. І за такі дії в правильній православній церкві митрополит Павло, згідно з канонами, повинен був би бути покараний.

«По-перше, за те, що він погрожував смертю іншим людям. А по-друге, за те, що його заяви є виразом магії. Сам Христос говорить християнам: чи не проклинайте, а благословляйте ворогів своїх. З точки зору християнської, євангельської духовності митрополит Павло поводиться неправильно», – підвів підсумок Ковальов.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему