Відео

Куратор українського питання у Вашингтоні: «Росія має відпустити українських моряків до Різдва» (відео)

Куратор українського питання у Вашингтоні: «Росія має відпустити українських моряків до Різдва» (відео)

Полонених українських моряків за найсприятливішого розвитку подій Росія може відпустити до Різдва, вважає Курт Волкер, постпред США в Нато, який відповідає за українське питання у Вашингтоні. Таке оптимістичне припущення американський дипломат висловив в ефірі телепередачі «ТСН. Підсумки тижня».

Відзначимо, що Куртові Волкеру як нікому відомі всі нюанси операції із визволення українських військовополонених із лап Кремля, адже він є ключовою фігурою переговорів, другою стороною в яких виступає російський «сірий кардинал» Владислав Сурков, якого називають автором проекту «Новоросія».

Воєнний кореспондент Андрій Цапієнко, який мав розмову із Волкером, запитав в американського дипломата, чи «є якісь хороші новини з боку Росії, чи не гадаєте ви, що росіяни відпустять українських моряків як жест доброї волі перед Різдвом?».

«Я думаю, це імовірно. Всі ми закликаємо Росію зробити це як жест доброї волі. Я сподіваюся, вони переймаються тим, щоби не погіршити ситуації. Тож ми можемо отримати певний імпульс. Нещодавно, як мені відомо, у президента Путіна була розмова з канцером Німеччини Ангелою Меркель, де він послався на так званий законний процес усередині Росії. Який, звісно. Не є законним. Але найголовніше – це звільнити моряків якнайшвидше. В ідеалі – до Різдва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему