Відео

До кого з українських політиків українці ставляться найнегативніше (відео)

До кого з українських політиків українці ставляться найнегативніше (відео)

На двох українців – три отамани. Саме така ситуація спостерігається в Україні усі роки Незалежності. Ми обираємо очільника держави, очікуючи на позитивні зміни, проте не так стається, як гадається. На жаль, за останні роки ми серед трьох отаманів обираємо менше зло. Тож до кого з українських політиків українці ставляться найнегативніше?

49,3% українців вважають, що на сьогодні в країні немає політичних лідерів, які могли б ефективно керувати країною. І лише кожен 5-й запевнив, що бачить серед теперішніх політиків достойних керівників.

33% переконані, що для успішного розвитку Україні потрібна сильна рука, а не демократичні дискусії.

Найнегативніше українці ставляться до Арсенія Яценюка – 84%, позитивно – 7%. Олегу Ляшку симпатизують 16% опитаних, 77% оцінюють його негативно. До Андрія Парубія 10% ставляться позитивно,  76% – негативно.

Лише 8% українців позитивно оцінюють діяльність кума Путіна Віктора Медведчука, 67% – негативно.

Антирейтинг політиків у київлян очолює Порошенко

Так, антирейтинг політиків, за кого жителі столиці не будуть голосувати, очолює Порошенко: за нього не проголосували б у жодному випадку більш як 40% опитаних.

Майже 22% опитаних жителів Києва переконані, що лідер політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко переможе на виборах президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», представлені на прес-конференції керівником групи "Рейтинг" Олексієм Антиповичем та заступником директора Любомиром Мисівим.

Згідно з результатами опитування, за останній рік вдвічі зросла кількість тих, хто переконаний в перемозі Тимошенко. У перемозі чинного президента Петра Порошенка впевнені 17%, що майже відповідає показнику минулого року (18%).

Шоумена, співзасновника "Студії "Квартал 95" Володимира Зеленського як переможцем у президентських перегонах бачать 5%. В позитивний результат інших кандидатів вірять менш як 2% опитаних. Найбільше впевненість у своїх фаворитах демонструють прихильники Тимошенко та Порошенка.

Серед тих, хто визначився і буде брати участь у виборах, Тимошенко готові підтримати 20,4%. За Порошенка готові голосувати 15,7%, за Зеленського - 13,5%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 8,4%, народного депутата Юрія Бойка - 7,7%, лідера музичного гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука - 6,2%, народного депутата Євгена Мураєва - 4,7% та за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 3,3%. Рейтинг інших кандидатів - менш як 3%.

Майже чверть опитаних киян не визначилися з вибором кандидата, кожен шостий не має бажання голосувати.

Опитування проведене з 16 листопада по 2 грудня серед жителів міста Києва. Загалом в опитуванні методом особистого інтерв'ю взяли участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури міста. Похибка становить не більш як 2,4%.

За кого голосуватимуть на Волині

На Волині рейтинг кандидатів у президенти очолили Юлія Тимошенко, Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Так, якби президентські вибори відбулися наступної неділі, то лідером рейтингу на Волині є Юлія Тимошенко, яку готові підтримати 23,4 % тих, хто визначився і буде брати участь у виборах. До слова, Юлія Тимошенко зайняла перше місце і в опитуванні, проведеному в Луцьку. Інші кандидати розмістилися наступним чином:

Володимир Зеленський –15,0 % голосів;

Петро Порошенко – 11,2 %;

Святослав Вакарчук і Олександр Шевченко – по 8,3 %;

Анатолій Гриценко – 7,3 %;

Олег Ляшко – 6,8%.

Рейтинг інших кандидатів – менше 4 %.

Водночас, кожен п’ятий мешканець області не визначився з вибором кандидата.

Цікаво, що антирейтинг очолює чинний президент Петро Порошенко. За нього не проголосували б у жодному випадку майже 42 % опитаних волинян. До лідерів антирейтингу також належать:

Юлія Тимошенко – 24,5 %;

Олег Ляшко – 14 %;

Юрй Бойко – 11,8 %;

Вадим Рабінович – 9,7 %;

Арсеній Яценюк – 7,6 %;

Володимир Зеленський – 6,7 %.

Головними мотивами голосування за певного кандидата серед тих, хто визначився з вибором, є орієнтація кандидата на тіснішу співпрацю з Європейським Союзом (90 %), його спрямованість на вирішення проблем країни (71 %) та соціально-економічна програма (66 %). 

  Для 53% важливим є особисті лідерські якості кандидата, при цьому 41 % зазначили, що їм важливіше наявність у кандидата сильної команди.

Ще 53 % обирають кандидата швидше через його досвід у державному врядуванні, а для 44 % більш важлива приналежність до «нових політиків».

Останнє найбільш актуально для молодших виборців і прихильників Зеленського та Вакарчука.

У виборі між радикальними змінами та забезпеченням стабільності 50 % обирають друге, а 46 % – більше прагнуть змін.

Соціологічна групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 2 грудня 2018 року було проведено опитування серед мешканців Волинської області. Загалом у дослідженні, здійсненого за методом особистого інтерв’ю, взяло участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали