Відео

Коротко і зрозуміло: Трапм прокоментував ситуацію в Україні (відео)

Коротко і зрозуміло: Трапм прокоментував ситуацію в Україні (відео)

США і Європа не задоволені загостренням ситуації між Росією й Україною після обстрілу російськими прикордонниками українських кораблів у Керченській протоці.

Таку заяву зробив американський президент Дональд Трамп, коментуючи нещодавні події у морі біля анексованого Криму, передає Reuters.

«Нам не подобається те, що відбувається. І, сподіваюся, проблему залагодять», – сказав він.

За словами президента США, «Європі це теж не подобається, і вони працюють над цим. Ми всі разом працюємо над цим».

Слухаючи коментар Трампа, складається враження, що він нічого про конфлікт не знає. Президент говорив просто, але без конкретики. Цей ж коментар можна давати і для ситуації, приміром в Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійське місто обстріляли снарядами з хлором

Паралельно, в зв’язку з ситуацією, що склалася, Київ чекає на підтримку США та інших союзних країн в справі зміцнення Військово-морських сил України, заявив в понеділок в ефірі телеканалу Fox News посол України в США Валерій Чалий:

«Ми чекаємо, що керівництво США займе дуже жорстку позицію. Ми як і раніше розраховуємо на підтримку у військовій сфері і, думаю, вона продовжиться...».

На питання журналіста про те, чи можливі якісь кроки на цьому напрямку в найближчі дні, Чалий відповів негативно, пояснивши, що мова йде про «довгострокове стратегічне партнерство».

Тим часом, для врегулювання інциденту в Керченській протоці держсекретар США Майк Помпео закликав Путіна і Порошенка почати двосторонні прямі переговори

Помпео звернувся до обох сторін конфлікту з проханням проявляти стриманість і дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і заявив про підтримку «нормандського формату» врегулювання ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає гривню після введення воєнного стану

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему