Відео

В гонитві за славою: ЗМІ поховали живого артиста (відео)

В гонитві за славою: ЗМІ поховали живого артиста (відео)

«Помер Юрій Шевчук», – саме такі заголовки останніми днями гуляють Мережею. З теми читачі робили висновок про передчасну кончину 61-річного радянського і російського рок-музиканта, автора пісень, поета, актора та беззмінного лідера легендарної радянської та російської рок-групи ДДТ Юрія Юліановича Шевчука. Насправді ж у повідомленнях йшлося про смерть українського педагога Юрія Пилиповича Шевчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-президент України у важкому стані: Януковича госпіталізовано в одну з московських клінік

«Помер музикант, педагог, співак, самодіяльний композитор, громадський активіст Шевчук Юрій Пилипович. Похорон відбудеться в неділю, 18 листопада, о 15 год. В м. Ланівці (Тернопільська область). Висловлюємо співчуття родині!» – повідомив в Facebook священик Тернопільської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату Олексій Філюк.

Юрій Шевчук

Варто зазначити, що така новина неабияк обурила користувачів Інтеренту, – пише glavred.

При цьому, жодне з видань, не поставило фото покійного музиканта на головну, натомість розмістивши картинку «плакучої свічки».

Юрій Шевчук

Юрій Шевчук

Юрій Шевчук

Провокативні заголовки читачі назвали нічим іншим як гонитвою за кількістю переглядів.

Юрій Шевчук

До слова, Юрій Шевчук суперечна особистість у Росії. Так, в Wikipedia зазначається, що 18 червня 2014 року на московському концерті групи ДДТ в Зеленому Театрі, Юрій Шевчук оголосив, що весь гонорар від концерту буде передано до фонду Доктора Лізи для допомоги постраждалим жителям Донбасу. Свій вчинок музикант пояснив глибоким переживанням за долю людей, що стали жертвами військових дій:

«Я кожен день прокидаюся о восьмій ранку і читаю про Донецьк, вже як заведений. Сволота... мені людей шкода! Я був на чотирьох громадянських війнах, зараз п'ята, куди? Скільки можна?!».

Також Юрій Шевчук висловив готовність виступити з концертом миру для жителів Південного Сходу України, як тільки вщухнуть бойові дії.

У 2017 році підтримував «передвиборну кампанію» кандидата Олексія Навального (позиціонує себе як головного опонента керівництву Росії на чолі з Володимиром Путіним), висловлював жаль про його недопуск на вибори 18 березня 2018 року, однак пізніше заявив, що не стане ігнорувати ці вибори, але не зізнався, за якого опозиційного кандидата віддасть свій голос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соромно за українців: у «Міняю жінку» взяла участь пара геїв (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, Світ, чутки
В тему