Відео

Конфлікт волинян з газовиками: лічильники порозривало з вини комунальників, а платити заставляють людей (відео)

Конфлікт волинян з газовиками: лічильники порозривало з вини комунальників, а платити заставляють людей (відео)

На Волині у людей виник конфлікт із газовиками, які здійснювали роботи на газорозподільчому пункті селища Дубище, і саме в цей момент у квартирах дубищан порозривало лічильники. Це сталося ще у жовтні, та днями історія отримала продовження. Йдеться в сюжеті програми «Факти ICTV».

Працівники газової служби, які наламали дров, хотіли повісити провину за виведені з ладу прилади обліку на місцевих мешканців. Людей здивували висновки експертів: лічильники буцімто поламалися через втручання у роботу пристроїв. Тобто, замість відшкодувати збитки, з дубищан хотіли здерти чималі штрафи за те, чого вони не робили.

Тутешні жителі мають підозру: таким чином їм мстять за те, що винесли проблему на всеукраїнський загал.

«Шипить звідси-во, а я тако руку, а вона мені отако-во ходила», – показує жителька Дубища, розповідаючи про аварійну ситуацію, що сталася на газорозподільному пункті неподалік їхнього будинку. Того дня через сильний тиск газу в людей у помешканнях порозривало газові лічильники. Мешканці не на жарт перелякалися. Та кажуть: головне, що всі живі-здорові.

«Тридцять три квартири, могли бути й жертви, – каже Надія Мосійчук, яка проживає у одному з двох будинків, де порозривало прилади, – могли й зірватися будинки, могла бути страшна біда».

Тоді газовики забрали без малого 30 лічильників на експертизу, а мешканцям запропонували підписати акти просто про повірку без вказаної причини. Люди непокоїлися, аби витрати не переклали на них. Проте у «Волиньгазі» телевізійникам, яких запросили жильці будинків, на камеру обіцяли виправити усе за свій кошт. У підсумку ж сталося те, чого боялися громадяни: вину переклали на них, мовляв, самі втручалися у пристрої. Причому такі «висновки експертизи» отримали саме ті дві активні сім’ї, які в жовтні, як поламалися прилади, викликали телебачення. Докладніше про конфлікт дубищан із газовиками – в сюжеті «Фактів ICTV».  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему