Відео

Важила 30 кілограмів: на Вінниччині рідний син морив голодом престарілу матір (відео)

Важила 30 кілограмів: на Вінниччині рідний син морив голодом престарілу матір (відео)

87-річна жінка важила лише 30 кілограмів. Рідний син кілька місяців тримав матір під замком. Навіть лікарі не могли добитися до старенької, щоби її оглянути. Ішлося в сюжеті ТСН.

Сусіди нещасної із села Бродецьке Козятинського району впевнені: нелюд-син зі злим умислом доводив стару неньку до смерті. Коли заледве дихаючу 87-літню Броніславу Андрущенко доставили до лікарні, шоковані виглядом бабусі були навіть самі медики, які звиклі до всього. Абсолютно знесилена літня жінка важила близько 30 кілограмів. Це був живий скелет, в якому якимось дивом іще жевріло життя.

«Ми такого не бачили, коли людина – це лише кожа та кістки, – каже про цей випадок виконувачка обов’язків завідувача інфекційного відділення Козятинської лікарні Тетяна Хоміцька. – Всі органи вражаються від хронічного недоїдання. В неї вражена і серцево-судинна система, і нервова, шлунково-кишковий тракт».

Судячи з усього, жінку морили голодом упродовж кількох місяців. І знущався так над нею рідний син. За словами сусідів, чоловік залякував матір роками.

«Він сказав «іди по горілку» – мати, сліпа, з палицею, не може йти, іде в магазин. Бо інакше він її буде бити», –  каже односельчанка потерпілої Тетяна Чайка.

Надворі бабусю сусідки не бачили з літа, відколи її 54-річний син зав’язав стосунки із жінкою із сусіднього села.

«Вона розказувала, що, мов, я попродаю хати, позабираю паї. Видно, ця бабушка їм була лишня…» – розказує сільчанка Олеся Шпак, яке мешкає по сусідству із виснаженою бабусею.

Коли один із сусідів випадково дізнався про стан жінки, односельчани забили на сполох. Правда розкрилася, коли сусіда зайшов на подвір’я цієї сім’ї просити втихомирити їхнього пса, який зірвався із ланцюга. Та хазяїна вдома не було. Чоловік зайшов у хату і побачив бабусю, яка стояла навколішках у калюжі сечі і не могла підвестися. Підняв її і поміг сісти на ліжко. У хаті була так холодно, що зуб на зуб не попадав.

«Там усе було закрито на ключі, обгороджено і бігала собака, – розказує Ярослав Лопатюк, селищний голова Бродецького. – Розписав усім листи: прокуратура, міліція, районна рада, адміністрація – всім порозписував. І всі прийшли туди дивитися, що там робиться».

Та пускати до хати син потерпілої відмовився. Після годинних перемовин співробітник поліції вліз до будинку через вікно і запустив туди медиків. Вигляд бабусі приголомшив усіх.

«Тільки видно кості й шкуру. То в Бухенвальді не було таких заключонних худих, як ця людина була», – каже один зі свідків визволення бабусі із домашнього карцеру.

Після допиту поліцейські відпустили сина, який цілеспрямовано морив матір голодом, додому. Та зараз у будинку чоловіка немає. Двері опломбовано. Жінку, з якою він нібито зустрічався, журналісти знайшли в сусідньому селі. Вона, проте, запевняє, що вони із Павлом лише друзі. І що той годував немічну матір, лише остання, мовляв, «їла дуже трошечки». Каже, зараз Павло і сам у лікарні, бо «переніс важкі побиття, виламаних три ребра». Стверджує, що її «друга» били поліцейські. Проте в поліції такі звинувачення відкидають.

Поки прокуратура розбирається, чи зазнав побоїв чоловік від співробітників поліції, правоохоронці відкрили проти того кримінальне провадження за статтею за неналежний догляд за старенькою матір’ю. В гіршому разі чоловік, який так знущався з рідної матері, загримить за ґратки на 6 місяців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему