Відео

Корупціонерка: на Київщині «скромна» голова сільради «відгрохала» маєток за мільйон баксів (відео)

Корупціонерка: на Київщині «скромна» голова сільради «відгрохала» маєток за мільйон баксів (відео)

У Київській області у корупції викрили голову сільради. Перша жінка на селі «вимахала» собі особняка орієнтовною вартістю 27 мільйонів гривень. Із тенісним кортом і басейном. 

Очільниця села Зазим’я, що у Броварському районі Київщини, Людмила Спичак побудувала шикарний особняк, орієнтовна вартість якого становить 27 мільйонів гривень. Головує у населеному пункті сільська чиновниця мало не два з половиною десятки років – на цій посаді із 1994-го, при цьому офіційної зарплатні отримує на рівні 19 тисяч гривень у місяць.

На чисту воду пані Спичак вивели журналісти-розслідувачі зі «Стоп корупції», які проаналізували її податкову декларацію. У документі про отримані за 2017 рік прибутки  голова сільради вказала середню заробітну плату в розмірі 19,1 тис. грн. При цьому у власності не зовсім відвертої, як з’ясувалося згодом, декларантки перебуває земельна ділянка площею 2 га, де вільно розмістилися три житлових будинки, один з яких іще недобудований, а також тенісний корт і басейн.

Журналісти відзначають, що загальна площа земельних ділянок, вписаних у декларацію, – 1,2108 га. Решта півгектара (якщо точно – 0,470 га) у податковому звіті не згадується взагалі.

Корупціонерка Київ

Розслідувачі попросили назвати приблизну вартість такої розкішної садиби експерта ринку нерухомості Володимира Романова. «На сьогодні те, що я бачу: є незавершене будівництво, тобто незакінчені оздоблювальні внутрішні роботи, вартість цієї ділянки близько 900 – 950 тисяч доларів, це вже з урахуванням того, що близькість до Києва, на березі річки і вже майже готові під'їзні шляхи», – озвучив орієнтовну ціну майна сільської чиновниці спеціаліст із нерухомості.

Кореспондентка впродовж 15 хвилин стукала у ворота маєтку, оточеного непробивним муром високої огорожі, але жодної реакції не отримала. Звідтам уперто мовчали. Тож журналістка Наталія Дігтяр приліпила на ворота наклейки «Стоп корупції», а заодно прикріпила листа, в якому пані Спичак люб’язно нагадали, що, згідно зі статтею 368-2 ККУ, незаконне збагачення тягне за собою кримінальну відповідальність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему