Відео

З дозволами не «парилися»: луцькі комунальники перетворили у дрова єдиний ботанічний сад (відео)

З дозволами не «парилися»: луцькі комунальники перетворили у дрова єдиний ботанічний сад (відео)

Комунальники не «парилися» відсутністю дозволів від обласного управління і понівечили єдиний у Луцьку ботанічний сад.

Не маючи на те належних дозволів, луцькі комунальники вчинили свавілля: самовільно провели порубку дерев у Луцькому ботанічному саду, який має ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНЕ значення. Сталося це вчора, 19 жовтня. Обласні екологи, дізнавшись про таку наругу над природою, приїхали на місце подій, аби захистити заповідні дерева. Та багато вже було понищено. Про це ішлося в сюжеті «Громадське. Волинь».

«Мені повідомили, що тут відбувається рубка дерев, і я досить швидко сконтактувала із керівництвом, – розказала журналістам спеціалістка Управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. – Сказали іти сюди, фіксувати, зафіксувати усе це… Дозволу як такого обласної державної адміністрації , зокрема управлінням екології, не надавалося. Хоча це об’єкт загальнодержавного значення. І видавати дозволи на спеціальне використання в межах території та об’єктів ПЗФ (природно-заповідного фонду. – Ред.) має управління екології.

Жодних дозволів держслужбовцям із регіонального екологічного управління, котрі прибули у заповідну зону, комунальники показати не змогли, бо таких паперів, природно, не мали. Екологи із другої години пополудні перешкоджали варварству працівників комунальних служб, які встигли, вдамося до сарказму, наламати, чи та пак – напиляти, багато дров. На кадрах, відзнятих «Громадським», бачимо купу пеньків зі свіжими спилами і повалені стовбури дерев.

Заказник, що повністю лежить у межах міста, має загальну площу у 20 гектарів і складається зі двох частин: перша ділянка – на правобережжі Стиру уздовж притоки – річки Сапалаївки (10 га); друга – на лівобережжі Стиру – на вулиці Потебні (нова ділянка площею 10 га).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, луцьк, скандал, комунальні послуги
В тему