Відео

Вибухами в Ічні керували з мобільних пристроїв: відомі перші докази диверсії (відео)

Вибухами в Ічні керували з мобільних пристроїв: відомі перші докази диверсії (відео)

16 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що за кілька днів до вибухів на арсеналі в Ічні за складами спостерігали невідомі люди у військовій формі.

Про це повідомляє 112 Україна.

Слідство встановило, що вибуховий пристрій міг бути приведений в дію за допомогою мобільного телефону. На момент початку вибухів біля складів працював мобільний термінал без IMEI коду.

Військовий прокурор розповів, що за фактом вибухів на військових складах в Ічні відкрито нове кримінальне провадження - за статтею про диверсію.

"Можу повідомити, крім статті про службову недбалість також зареєстрована стаття про вчинення диверсії, це ст. 113 Кримінального кодексу України", - сказав Матіос.

Матіос також розповів, що на даний момент опитано понад 340 військовослужбовців. Половина з них - з використанням поліграфа.

Також він підкреслив, що система безпеки складів в Ічні була чи не найсерйознішою, в порівнянні з іншими подібними об'єктами. За його словами, там застосовували комплекси радіоелектронної боротьби, тому в районі складів не могли літати безпілотники.

У той же час в Головній військовій прокуратурі журналістам УНН він повідомили, що справу про халатність перекваліфікували як диверсію.

"Кримінальне провадження перекваліфіковано на ст. 113 Кримінального кодексу України", - сказали в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Ічні знову детонували боєприпаси: 44 вибухи лише за одну годину (відео)

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ічня, боєприпаси, вибух, пожежа, кримінал, диверсія, чернігів
В тему