Відео

Народні депутати хочуть осоромити відомих артистів (відео)

Народні депутати хочуть осоромити відомих артистів (відео)

Група депутатів у проекті постанови №9156 пропонує позбавити українських співачок Таїсію Повалій та Ані Лорак звань народних артисток, а Світлану Лободу й Віталія Козловського – звань заслужених артистів України.

У Верховній Раді пропонують ініціювати персональні санкції для сімох артистів.

Група депутатів у проекті постанови №9156 пропонує позбавити українських співачок Таїсію Повалій та Ані Лорак звань народних артисток, а Світлану Лободу й Віталія Козловського – звань заслужених артистів України.

Крім того, високопосадовці пропонується позбавити звання «народний артист України» російських співаків Філіпа Кіркорова й Миколу Баскова, а також російського кінорежисера, сценариста й продюсера Володимира Бортка.

Перша половина списку – затяті гастролери. Інші артисти – знамениті росіяни.

Так, Світлана Лобода отримала звання Заслуженої артистки України у 2013 році. Ані Лорак дали «Народну» після дебюту на Євробаченні у 2008. Тоді ж нагородили і автора пісні Лорак – Філіпа Кіркорова. У 2003 році своє звання отримав і Микола Басков. Рік по тому, Україна відзначила нагородою Володимира Бортка.

Верховна рада пропонує попрощатися з Нагородною і депутату України 7-го скликання Таїсії Повалій. В 1996 році їй присвоєно звання Заслуженої артистки України, а у 1997 – Народної артистки України.

Документ про санкції Верховної Ради України щодо артистів

Найбільше не очікував такої підстави Віталій Козловський, якому за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України Президент України указом від 16 січня 2009 року N 26/2009 присвоїли звання «Заслужений артист України».

Козловський, в коментарі ТСН назвав всю цю ситуацію «Сном рябої кобили».

До слова, сам Віталій на відміну від інших своїх колег, не так вже й часто вляпувався у політичні скандали. За його словами, за останні 4 роки він не виступав у Росії, оскільки вважав це неприпустимим. Проте приїхати його у Москву 9 травня підштовхнуло запрошення від українців, які живуть у Росії. Довго роздумуючи, співак погодився.

 

 

Навряд чи такі дії депутатів якось нашкодять творчості артистів. Скоріше за все це вдарить по гідності співаків та продюсера.

Внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України таку ініціативу пропонують Євген Рибчинський, Юрій Бублик, Андрій Денисенко, Володимир Парасюк, Олег Осуховський, Андрій Іллєнко, Юрій Береза, Тетяна Чорновол, Віктор Кривенко, Роман Семенуха, Ігор Луценко, Юрій Левченко, Олександр Марченко та Михайло Головко.

Підставою для цього кроку названо збройну агресію Росії проти України, сприяння і фінансування нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, таїсія повалій, ані лорак, світлана лобода, віталій козловський, філіп кіркоров, микола басков, вру
В тему