Відео

Молоді хасиди влаштували на вулицях Умані запальну дискотеку (відео)

Молоді хасиди влаштували на вулицях Умані запальну дискотеку (відео)

Вулиці райцентру Умань, що в Черкаській області, напередодні великого свята юдеїв Рошха-Шана традиційно заполонили бородаті чоловіки із пейсами: в Умань стікаються хасиди. Станом на 16-у годину 7 вересня їх у місті офіційно нарахували понад 18 тисяч, і потік паломників все ще не вичерпується. Розповідає у своєму відеосюжеті місцева інформагенція «УманьМедіа».

«Практично весь мікрорайон паломництва перетворився на суцільну пішохідну зону, яка вщент заповнена людьми. Хасиди масово скуповують сувенірну продукцію, вироби з дерева та хутра, книги, предмети одягу, золоті прикраси, іграшки, напої. Та головне ? радіють і веселяться, беруть участь у різноманітних конкурсах, танцюють та співають», ? йдеться у відео.

Ці кадри показують, як, гучно увімкнувши сучасну юдейську музику, хасиди влаштували посеред уманської вулиці справжнісіньку «дискотівку». Вони пританцьовують і голосно радіють.

Прочани-хасиди із 12 країн світу злітаються-з’їжджаються до Умані, щоби відзначити іудейський Новий рік біля могили єврейського святого Рабі Нахмана, який знайшов свій вічний спочинок на українській землі. І кількість новоприбулих у місті невпинно зростає. Чоловіки у чорних та білих кіпах-ярмулках уже заполонили вулиці.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, умань, хасиди, черкаси, свято
В тему

Останні матеріали