Відео

Колишній бойовик ЛНР намагався через Україну виїхати в Польщу (відео)

Колишній бойовик ЛНР намагався через Україну виїхати в Польщу (відео)

37-річного мешканця Донецька затримали оперативники Управління карного розшуку поліції в Луганській області на підконтрольній Україні території. Чоловік намагався потрапити до м. Харків для оформлення закордонного паспорту. Інформує відділ комунікації поліції Луганської області.

Зі слів затриманого, у травні 2015 року він вимушений був піти на службу до бойовиків, тому що у місті Донецьку, де він мешкає зі своєю родиною, бойовики, які окупували місто, намагалися «віджати» у нього житло.

«Прослужив він шість місяців радіотелефоністом у роті незаконного збройного формування так званої «ЛНР» у місті Алчевську та звільнився за власним бажанням. Звільнення з лав бойовиків чоловік пояснює тим, що його жінка на цей час мала народити дитину, і він, розуміючи наслідки свого перебування у НЗФ, вирішив піти, поки їх підрозділ ще не брав участі у бойових діях», - йдеться у повідомленні.

Після звільнення він повернувся до окупованого бойовиками Донецька, де почав займатися перевезенням людей. Через те, що зароблених цією справою грошей вистачало лише на продукти харчування, вирішив виїхати на підконтрольну українській владі територію до м. Харків, зробити собі закордонний паспорт і поїхати на заробітки до Польщі.

Наразі із затриманим чоловіком проводяться слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

У відомстві кажуть, що якби цей чоловік сам прийшов до правоохоронців та розповів про свою участь у НЗФ, після перевірки на причетність до скоєння ним тяжких злочинів відповідно до ч.6 ст. 260 КК України він міг бути звільненим від кримінальної відповідальності.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, боєць, лнр, суд, кримінал, поліція
В тему

Останні матеріали