Відео

Екран ганьби: в Китаї в кіно перед початком фільму соромлять кредитних боржників (ВІДЕО)

Екран ганьби: в Китаї в кіно перед початком фільму соромлять кредитних боржників (ВІДЕО)

У Піднебесній придумали нетривіальний спосіб, як боротися з кредитними боржниками: у кінотеатрах перед  тим, як запустити кінострічку, показують фотографії позичальників, які провинилися.

В Китаї стали використовувати доволі суперечливий спосіб боротьби із затятими неплатниками по кредитах. Для цього «схрестили» середньовічний ганебний стовп і кінематограф.  У кінотеатрах до запуску фільму вмикають короткі кліпи, де і показують крупним планом фотографії людей, що набралися в банках позик і не віддають, щоби тим було соромно перед співгромадянами. Відео з такого кінозалу залили в YouTube.

Ведучим таких «роликів ганьби» є анімований персонаж, котрий закликає глядачів «подивитися на цих laolai». Laolai – термін, яким у Китаї нарікають позичальників, які не повертають вчасно борги. Потім на екрані крупним планом з’являються фото і всі дані про боржників. А щоб метод був ще ефективнішим, фізіономії неплатників демонструють у кінотеатрах їхніх районів.

Такі ролики – один зі способів публічного осуду в Китаї. Торік уряд розгорнув цілу програму, в рамках якої оприлюднювали імена, номери, фотографії та адреси недобросовісних позичальників і поширювали різними каналами. Таким чином їх примушували виплатити борги. У деяких містах фото злісних неплатників поміщали на рекламних щитах, медіаекранах і навіть на автобусах.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, китай, фільми, курйози, Фото
В тему