Відео

Волиняни їздили представляти Україну в Росії (відео)

Волиняни їздили представляти Україну в Росії (відео)

На міжнародний форум «Великая Победа, добытая единством: подвиг партизан и подпольщиков в Великой Отечественной войне», який відбувся 25 квітня 2018 року в російському місті Брянську, разом із учасниками з країн СНД, Балтії та Грузії у Росію приїхали кілька представників з Волині.

Так, у складі української делегації був Олександр Волянюк, колишній прес-секретар громадського формування «Варта порядку», очільник громадської ради при голові Волинської ОДА, член політичного об’єднання «УКРОП»;  Ольга Саган, яка є головою громадської організації «Центр міжкультурних комунікацій» (кол. «Російський культурний центр ім. В. Черномирдіна»); співзасновник організації Волинських авіалюбителів, артист Волинської філармонії Ілля Сметанін; член виконавчого комітету Луцька, голова правління ОСББ на вул. Карпенка-Карого, 9 Валерій Корпач; Олександр Булавін, голова Волинської обласної організації ветеранів України.

 

 

Так, активним учасником і своєрідним «рупором» від української делегації на кремлівському форумі був український журналіст Володимир Скачко, відомий публікаціями антиукраїнського характеру. Зокрема, чимало його матеріалів – на сайтах «Русское Агентство Новостей» і «Антифашист».

До того ж Ольга Саган в інтерв’ю «Радіо Росії» розповіла, «як важко жити без георгіївської стрічки і терпіти розгул націоналізму». А ще обмовилася про свій маленький партизанський загін. Нижче подаю деякі цитати. Нагадую: йшов 4-й рік війни з Росією», – про це пише на своїй сторінці у «Фейсбуку» кінорежисер Pravda PRO, співзасновник «Громадське. Волинь» Сергій Шараєвський.

 

 

«Очень страшно, когда ветераны сегодня не могут надеть георгиевскую ленту, потому что это грозит сроком в тюрьме. Это очень страшно, когда ты не можешь праздновать 9-е мая и петь русские военные песни… Убрали настоящих героев, заменили их мнимыми бандерами… Очень сильно ударили по триединству наших народов… У нас, к сожалению, делается Украина для украинцев. У нас скоро, наверное, будут в школах измерять черепа, чтобы понять, кто ты по национальности», – такі цитати з інтерв’ю Ольги Саган наводить Шараєвський.

Нагадаємо, що кілька років тому Ольга Саган під час круглого столу влади та представників культурних товариств національних меншин запропонувала у Луцьку носити одночасно дві стрічки: георгіївську та синьо-жовту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, росія, форум, українці
В тему