Відео

Тонни українського сміття пливуть до Словаччини (відео)

Тонни українського сміття пливуть до Словаччини (відео)

У словацьких та угорських ЗМІ з'явились шокуючі фото - річка Бодрог, що витікає з України, заповнена сміттям і побутовими відходами. Пластикові пляшки створили 200 метровий затор на річці.

Це повідомляється на інформаційному порталі міста Мукачево Закарпатської області.

«Через безвідповідальність української сторони та вирубку лісів в словацькому секторі Бодрогу, за 10 км від кордону, утворився 200 метровий затор із пластикових пляшок та іншого сміття. Викликає побоювання, що після великих опадів внаслідок різкого підвищення рівня води забруднення може досягти Угорщини», - йдеться в повідомленні під відео.

Фахівці з охорони водних ресурсів припускають, що якщо днями підніметься рівень води внаслідок опадів, то навали сміття Угорщині не уникнути.

«У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. У цьому випадку, в залежності від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття», - зазначив Іштван Ковач, співробітник охорони водних ресурсів.

Між іншим, у 2015 році в Угорщину також припливло сотні тон сміття із Закарпаття, серед якого були навіть мертві свині.

До речі, з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі, і влаштовують змагання, мета яких - привернути увагу до захисту навколишнього середовища.

Довідково:

Бодрог - приток Латориці, що несе свої води з Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Відтак екогологи припускають, що сміття припливло саме з України.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, водойми, екологія, закарпаття
В тему