Відео

Прем’єри тижня: що подивитися в кінотеатрах (відео)

Прем’єри тижня: що подивитися в кінотеатрах (відео)

На широких екранах цього тижня продемонструють заміну Джолі та зниклих гномсів.

«Шерлок Гномс»

Анімація (США, Велика Британія, 2018)

Режисер: Джон Вейн Стівенсон

Цей мультфільм, режисер якого зняв «Панду Кунг-Фу», є продовженням популярної анімації «Гномео і Джульєтта». Тепер Гномео і Джульєтта – садові гноми (поки в полі зору немає людей), яких встановили в одному з лондонських садів. У компанії таких же чоловічків у червоних ковпаках вони веселяться там, як можуть. Але незабаром їм доведеться плакати: один за іншим гноми починають зникати. Зрештою залишається лише парочка закоханих, які звертаються по допомогу до детектива Шерлока Гномса, щоб він відшукав їхніх побратимів...

Цей мультфільм, режисер якого зняв «Панду Кунг-Фу», є продовженням популярної анімації «Гномео і Джульєтта». Тепер Гномео і Джульєтта – садові гноми (поки в полі зору немає людей), яких встановили в одному з лондонських садів. У компанії таких же чоловічків у червоних ковпаках вони веселяться там, як можуть. Але незабаром їм доведеться плакати: один за іншим гноми починають зникати. Зрештою залишається лише парочка закоханих, які звертаються по допомогу до детектива Шерлока Гномса, щоб він відшукав їхніх побратимів...

Анімація дуже барвиста, але місцями явно не для дітей. По-перше, є дорослі повороти сюжету, наприклад, коли кар’єризм і амбіції Джульєтти загрожують її стосункам з Гномео, а по-друге – присутність «сортирних» жартів, танцю голого гнома і фраз типу «Ой, прости, мені ще не доводилося бувати дупою білки».

«Розкрадачка гробниць: Лара Крофт»

Пригоди (США, Велика Британія, 2018)

Режисер: Роар Утхауг

У ролях: Алісія Вікандер, Волтон Гоггінс, Деніел Ву, Домінік Вест

Роль розкрадачки гробниць Лари Крофт принесла на початку 2000-х років Анджеліні Джолі світову популярність, а студенти завішували кімнати постерами з її зображенням – пишногрудої і блакитноокої брюнетки з косою, в сірому комбінезоні та зі зброєю на стегнах. Але коли через 15 років знову взялися знімати про Лару Крофт, Джолі не покликали. У Голлівуді обговорювали, що, мовляв, форми у неї вже не ті, і потрібна була актриса трохи молодша, а ще казали, що з нею важко було працювати і на майданчику весь час чергував психоаналітик.

В результаті 42-річну Джолі замінила 28-річна шведська акторка Алісія Вікадер, яка кілька років тому отримала «Оскар» за «найкращу жіночу роль другого плану» у фільмі «Дівчина з Данії». Втім, якщо навіть візуально порівнювати Джолі та Вікандер, то остання більше жінка-підліток, м’язиста, наполеглива, симпатична, але без еротизму і гордовитого погляду, який був у Анжеліни. Хоча це можна списати на те, що нинішня картина розповідає про юність Лари.

Її батько-археолог щезає, коли вона була ще дівчинкою. І через багато років вона знаходить його схованку і послання від батька, в якому він описує знайдену ним гробницю «Матір смерті» і якийсь клан «Трійцю», який потрібно зупинити... І Лара кидає все, вирушаючи в цю відчайдушну пригоду...

«Єва»

Психологічний трилер (Франція, Бельгія, 2018)

Режисер: Бенуа Жако

У ролях: Ізабель Юппер, Гаспар Ульель, Джулія Рой, Марк Барбе

Фільм заснований на однойменному романі британського письменника Джеймса Хедлі Чейза. Перспективний письменник Бертран відправляється в невелику подорож, але опиняється в самому епіцентрі бурі. Поки вирує заметіль, він змушений десь шукати притулок і знаходить, але тільки цей будинок, а точніше – його господиня, позбавляють його спокою. Хоча ще недавно він думав, що готовий у цьому житті до будь-якої спокуси... Але якщо Єва колись спокусила самого Адама, то нинішня Єва, яка до того ж у минулому була затребуваною куртизанкою, може без проблем спокусити молодого письменника... Один незручний рух, і він втрачає все – сім’ю, репутацію, гроші...

До речі, у режисера фільму Бенуа Жако вже склалася з Ізабель Юппер цікава звичка – запрошувати її знятися в своєму фільмі приблизно раз у десять років. Ну ось, будь ласка, – «Крила голубки» (1981), «Школа плоті» (1988), «Тільки не скандал» (1999), «Фальшива служниця» (2000), «Вілла Амалія» (2009) і ось зараз у 2018-му «Єва».

«Земля привидів»

Жахи (Франція, Канада, 2018)

Режисер: Паскаль Лож’є

В ролях: Крістал Рід, Тейлор Гіксон, Роб Арчер, Емілія Джонс

Коли в спадок від померлої тітки Колін залишається заміський будинок, вона без роздумів перебирається туди разом з дочками-підлітками Бет і Вірою. Вже на місці, роблячи покупки в магазині, чують страшну історію про те, що якийсь злочинець вривається в дім, вбиває батьків, залишаючи дітей живими, і проводить у цьому будинку ніч. Подумаєш, чергова страшилка... Та  те, що трапилося з ними першої ж ночі після новосілля, дійсно жахає... Але Колін у жорстокій кривавій сутичці з убивцею змогла захистити себе і дочок... Здається, та фатальна ніч залишилася в минулому.

Минає 16 років. Бет стає автором бестселерів, у неї є чоловік, син, видавництва і шанувальники, які рвуть її на частини. А ось її сестру Віру зсередини рвуть інші почуття – вона все ще не може пережити той нічний кошмар. І якось телефонує сестрі, що повернулася в той будинок. Бет їде, щоб поговорити із сестрою, але чи повернеться вона в свій звичний світ?..

«Шукайте жінку»

Комедія, (Франція, 2017)

Режисер: Со Абаді

В ролях: Фелікс Моаті, Камелія Джордана, Вільям Лебхіл, Анн Альваро.

Син іранських емігрантів Арман і арабка Лейла, яка живе в передмісті Парижа, закохані одне в одного. Вони – студенти, а значить, окрім нудних пар, їм можна перебувати час за легкими приємними розмовами, поцілунками. Ну рівно доти, доки свідком їхніх пристрасних поцілунків у під’їзді перед квартирою Лейли не стає один з братів дівчини. Він виштовхує хлопця, замикає Лейлу в кімнаті і з’їдає її сім-карту, ну щоб обірвати будь-які зв’язки. І тоді один знайомий Армані, а він араб, підкидає йому геніальну ідею – підвести очі, одягти на себе паранджу і йти в такому вигляді в гості до своєї коханої. Номер вдався! Або не зовсім... Брат Лейли припирає Армані в паранджі до стінки і пропонує зіграти з нею весілля... До речі, в деяких країнах, оскільки пара інтернаціональна, фільм виходить у прокат під різними назвами – «Завуалюй це», «Повністю завуальований», «Два під паранджу», «Є ті, хто вважає за краще завісу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему