Відео

Скільки коштує фальшива довідка про вакцинацію проти кору (відео)

Скільки коштує фальшива довідка про вакцинацію проти кору (відео)

В Україні процвітає продаж фальшивих довідок про вакцинацію. Власники таких документів нерідко потрапляють до лікарень з кором. Про це повідомив доцент кафедри дитячих інфекційних захворювань Віталій Євтушенко, передає програма «Грошi» 

За його словами, до багатьох лікарень приходять люди з підробленими документами про вакцинацію і просять зробити їм щеплення. Десятки оголошень про продаж довідок про щеплення від кору можна знайти в Інтернеті. Ціна однієї довідки – 350 гривень.

Журналісти програми приїхали в приватну клініку за адресою, яка була вказана в одній з таких довідок. Там медики повідомили їм, що довідка і підпис лікаря – підробка – і відмовилися показати печатки установи, щоб їх також ніхто не підробив.

Так в Україні нещепленими виявилися 86% хворих. Причому в МОЗ відразу ж схаменулись і пригадали про покарання за підроблені довідки – фальсифікаторів погрожують саджати до в’язниці на вісім років.

Непрямою причиною підробки довідок у школах стали неякісні вакцини, які постачалися в Україну раніше. Матері перестали вакцинувати дітей, адже у багатьох після щеплення з’явилися побічні ефекти й ускладнення. Крім того, мало хто із батьків може дозволити собі дорогу вакцину для своїх дітей.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему

Останні матеріали