Відео

Безпілотник General Motors - без керма і педалей (відео)

Безпілотник General Motors - без керма і педалей (відео)

Концерн General Motors показав перше зображення інтер’єра безпілотника без керма і педалей – повідомляє motor.ru.

Запит на використання таких автомобілів на дорогах загального користування виробник надіслав у Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Комерційна експлуатація машин у сервісах райдшерингу почнеться в 2019 році.

На знімку продемонстрований інтер’єр безпілотника Cruise AV, побудованого на базі електрокара Chevrolet Bolt. Автомобіль оснащений п’ятьма лазерними далекомірами (LiDAR), 16 камерами і 21 радаром. Алгоритми, розроблені GM, здатні на підставі даних, що надходять від датчиків, класифікувати і відстежувати будь-який об’єкт, а також передбачати його рух. Наприклад, вони можуть побудувати передбачувану траєкторію руху пішохода або вантажівки.

Обчислювальна платформа безпілотника, що використовує алгоритми машинного навчання і штучний інтелект, може приймати рішення, враховуючи кліматичні умови, умови освітленості і наявність перешкод у зоні видимості радарів.

У 2016 році повідомлялося, що GM і таксі-сервіс Lyft почнуть спільне тестування безпілотників. Випробування автономних Chevrolet Bolt проходитимуть на дорогах загального користування. У разі їх успішності компанії мали намір запустити сервіс в одному з міст США. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему