Відео

Отака зима: ведмеді залишилися без зимової сплячки (відео)

Отака зима: ведмеді залишилися без зимової сплячки (відео)

У Галицькому національному природному парку, що розташований у Івано-Франківській області, через надто теплу температуру ведмеді досі не впали у сплячку. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на начальника сектору реабілітації диких тварин Галицького природного парку Андрія Гембарського.

«Ведмеді не впадають у сплячку через теплу погоду. Ми їх посилено годували, вони наситились, а тому не дуже хочуть тепер їсти, але й не сплять. Можливо, коли прийдуть морози, вони заснуть на той період. Хоча цього може й не трапитись», – розповів Андрій Гембарський.

Працівники природного парку запевняють: на самих їхніх вихованців відсутність сну жодним чином не впливає, бо клишоногі тут гарно харчуються та мають простір. Тож ведмежому безсонню нині раді відвідувачі парку.

Але ситуація із дикими ведмедями геть інша. Для них безсоння – це голод, бо їжу в лісі взимку добути вкрай складно. Через це тварини нерідко виходять до людського житла у пошуках харчів.

Водночас туристам у Карпатах не варто боятися клишоногих. На людей вони нападають дуже рідко, частіше блукають подалі від населених пунктів та легкодоступних місць. Фахівці стверджують, що бурих можна зустріти лише у теплий період під час збору малини чи чорниці. Тоді вони теж шукають, чим поласувати, аби  погладшати на період зимової сплячки.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему