Відео

Сутички біля Жовтневого палацу в Києві: є постраждалі (відео)

Сутички біля Жовтневого палацу в Києві: є постраждалі (відео)

Більше ніж 60 правоохоронців постраждали в результаті зіткнень під Жовтневим палацом.  Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила речник ГУ Нацполіції у Києві Оксана Блищик.

Сутички виникли після того, як прихильники Михеіла Саакашвілі спробували потрапити всередину будівлі, де, як стверджував сам екс-голова Одеської ОДА, мав бути розташований офіс його політичної сили «Рух нових сил».

Нацгвардійці мають діагноз «отруєння невідомою речовиною». Всього, за словами Блищик, по медичну допомогу 17 жовтня звернулися 27 поліцейських і понад 15 нацгвардійців.

У лікарні з діагнозом «отруєння невідомою речовиною» станом на 18 грудня перебувають 11 бійців Національної гвардії. Один з медиків прокоментував, що в основному люди постраждали від сльозогінного газу.

«На цей час у лікарні з діагнозом «отруєння невідомою речовиною», а також травмами обличчя перебуває 11 нацгвардійців, один із них – в офтальмологічному відділенні, у нього травма ока», – зазначила вона.

Причиною цього стало застосування мітингувальниками невідомого газу з подразнювальною дією, а також петард і пляшок з водою. 

«Ми маємо три кримінальні провадження, в рамках цих кримінальних проваджень будуть досліджуватися фото- і відеоматеріали. У місцях проведення акції, як правило, чергують групи документування, які фіксують як дії правоохоронців, так і дії учасників акції. Ми будемо ідентифікувати за цими матеріалами правопорушників. Відповідно у рамках цих кримінальних проваджень даватимемо їм правову оцінку», – зауважила Блищик.

Також речниця поінформувала про відсутність затриманих. Раніше поліція повідомила, що у сутичках під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронці та 60 нацгвардійців.

Поліція зазначає, що через події біля Жовтневого палацу відкрито вже три кримінальні провадження: замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему