В центрі уваги

Як вибрати норії зернові та на що звернути увагу при замовленні

Як вибрати норії зернові та на що звернути увагу при замовленні

Кожен елеваторний комплекс обов'язково оснащують норією для зерна, за допомогою якої транспортують сипучу сировину. Це обладнання дозволяє недорого та ефективно піднімати сипучий матеріал на велику висоту. Стрічкові норії зернові найоптимальніші для транспортування. Конструкція обладнана стрічковим конвеєром із ковшами, розташованим вертикально. Таке обладнання можна придбати для будь-якого елеватора.

Типи зернових норій

Агропідприємства можуть придбати стандартні або самонесучі конвеєри. Кожна конструкція має свої особливості:

  • стандартні моделі встановлюють у вежу, що складається з металевого каркаса, обслуговуючих сходів тощо;
  • самонесуче обладнання оснащене корпусом для експлуатаційних навантажень, який включає обслуговуючі, оглядові майданчики, сходи.

Самонесуча конструкція може стояти окремо від норійної вежі, проте в цьому випадку для стійкості необхідно забезпечити зв'язку із зерносушарками, силосними вежами і т.д. Купівля такого обладнання обійдеться дешевше, ніж норія у вежі. Однак за рахунок більшої складності, експлуатація буде дорожчою.

Технічні характеристики

Оптимальний варіант норій для зерна – вертикальний стрічковий конвеєр з ковшами, що транспортує сировину вгору. Швидкість руху може бути тихохідною – до 1,25 м/с або швидкохідною – до 4 м/с. Розташування ковшів на транспортері може бути зімкнутим або розділеним. Техніка зі зімкнутими ковшами – це тихохідні норії. До основних характеристик обладнання відносяться:

  • робоча продуктивність;
  • висота переміщення;
  • ступінь пошкодження та втрат.

Для транспортування пшениці чи комбікормів можна вибирати швидкохідні транспортери. При транспортуванні тендітнішої сировини не слід гнатися за продуктивністю і краще використовувати тихохідні конвеєри, оскільки вони менше ушкоджують продукцію.

У комплектацію конструкції входять стрічка, ковші, герметичні труби, «башмак», вивантажувальний патрубок, привід, головка. Для контролю техніки її оснащують такими датчиками, як частота обертання, підпору, сходження стрічки. Для зниження ступеня забруднення зернова норія оснащується аспіраційним патрубком для відділення та осідання пилу в окрему кишеню. Безпечна робота забезпечується наявністю вибухорозрядного клапана, за допомогою якого контролюється тиск.

Переваги

Для виробництва металевих деталей використовується сталь S359GD з оцинковкою. Для підвищення зносостійкості обладнання та тривалої працездатності виконується футерування приводного барабана, головки, «башмака». Для футерування використовується капролон або метал. Також норії від KMZ мають такі переваги:

  • мінімальне травмування зерна з допомогою розвантаження під природнім нахилом;
  • конструкція барабана «башмака» схожа з білчиним колесом, за рахунок чого при потраплянні на нього зерна немає налипання чи затримки;
  • можливість встановлення металевих або пластикових ковшів (виключається іскроутворення).

Корпуси підшипників, що використовуються в норіях для зерна, від європейських виробників. Ковші JET запатентовані у Франції. За рахунок покращеної форми спорожнення ємностей покращено, що збільшує продуктивність. Наявність відігнутого краю практично не травмує зерно, знижує до мінімуму налипання сировини всередині ковша.

Чому звертаються до KMZ Industries

Агропідприємства звертаються за постачанням обладнання безпосередньо до компанії KMZ Industries або до офіційних дилерів, оскільки це дозволяє оснастити комплекс максимально продуктивними виробничими потужностями. Дізнатись ціну зернової норії можна на сайті виробника або зв'язавшись з менеджером. Це обладнання є найменш енерговитратним у порівнянні з аналогічною технікою. Агрегати можуть використовуватись як на великих елеваторах, так і в невеликих агрофірмах.

Компанія не тільки виробляє техніку та постачає її замовникам. Фахівці займаються встановленням та обслуговуванням обладнання. Норії для зерна сертифіковані, мають гарантію на кілька років. Універсальні конвеєри не потребують переобладнання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему