Сьогодні, 08:54
Новини

Україна підготує план для досягнення миру

Україна підготує план для досягнення миру

Володимир Зеленський анонсував терміни появи мирного плану від Києва.

Про це він сказав в інтерв?ю японському телеканалу NHK, яке записали 26 липня. 

Зеленський наголосив: «Терпіння, допомога і дипломатичний тиск — ось три складові того, як повинна справедливо закінчитися війна». 

За його словами, США разом з Європою нині показують, що вони об'єднані, і це створює додатковий тиск на москву, а також показує, що у неї «немає жодних шансів». Президент наголосив, що Київ розпочне детальні дискусії з країнами щодо територіальної цілісності та інших питань. Україна прагне створити план дій для досягнення миру вже до кінця листопада.

Зеленський також наголосив на важливості підтримки з боку Японії. Країна надала економічну, гуманітарну й технічну допомогу, а також стала першою країною, яка не входить до НАТО, що підписала безпекову угоду з Україною. 

Український президент сподівається, що Токіо використовуватиме свій вплив на інші країни як лідер Тихоокеанського регіону та надасть допомогу у відновленні України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Київ хоче розробити план щодо завершення війни й паралельно посилювати свої можливості на полі бою. Він пояснював, що в разі продовження тиску на росію її можна змусити до дипломатичного врегулювання.

Україна вже провела перший Саміт миру у Швейцарії, глава держави заявляв, що після його завершення минуть «місяці, а не роки» до проведення наступної конференції. Деякі країни вже висловили свою цікавість у його проведенні.

Водночас щодо участі на ньому росії Зеленський казав, що це означатиме готовність москви завершити війну. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповідав, що росію можна долучити до другого Саміту миру за форматом «зернової угоди» — коли Україна вела перемовини з Туреччиною та ООН, а ті комунікували з москвою. Кулеба пояснив, що Київ не бажає прямих контактів з російською стороною.

А втім, у російському Міністерстві закордонних справ казали, що росія не планує брати участь у другому Саміті миру. Захід там назвали «спробою реабілітуватися за провал» під час першого саміту у Швейцарії, а «формулу миру» президента Зеленського — «безвихідною й ультимативною».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, київ
В тему