В центрі уваги

Як вибрати тональний крем?

Як вибрати тональний крем?

Тональний крем — це важливий засіб у вашій косметичці. Адже він допомагає створити рівномірне покриття, замаскувати незначні недоліки, та підкреслити природну красу шкіри. Проте, обираючи тональні креми, важливо враховувати не лише бажаний відтінок, але й текстуру, тип шкіри та безліч інших факторів. Ми підготували декілька важливих порад, про які слід пам’ятати.

Правила вибору тонального крему

Перш за все, орієнтуйтеся на тип та стан вашої шкіри. Адже оптимальна формула засобу може відрізнятися залежно від особливостей шкірного покриву.

Власницям сухої шкіри слід звертати увагу на тональні засоби, які містять зволожувальні компоненти. Наприклад, гіалуронову кислоту. Надавайте перевагу кремовим формулам, а також засобам з сатиновим фінішем.

Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, обирайте безолійні або матові формули, які допоможуть контролювати блиск і поглинати надлишок себуму. Як зауважують в Dermal Cosmetics, найкраще обирати тональний крем з легкою текстурою, яка не залишає відчуття жирності на шкірі. Засоби з матовим або напівматовим фінішем допоможуть зменшити блиск і підтримувати красивий вигляд протягом дня.

А тепер — про вибір відтінку тонального засобу. Протестуйте засіб на невеличкій ділянці шкіри та перевірте, що колір вам підходить. Також пам’ятайте про те, що влітку через засмагу вам знадобиться більш темний відтінок тонального крему.

Вибір тонального крему: додаткові поради

Обов’язково перевірте, яке покриття забезпечує засіб:

  • Легке — підходить для тих, хто бажає отримати природне покриття, непомітне на шкірі. Гарний вибір для щоденного використання.
  • Середнє — забезпечує краще покриття, допомагає приховати дрібні недосконалості.
  • Щільне — приховує навіть великі недоліки та пігментацію, але може виглядати більш важким на шкірі. Найчастіше використовується для святкових макіяжів.

Також врахуйте бажаний фініш (матовий, природний, сяючий). Обирайте той, який підходить вашому стилю макіяжу та типу шкіри. Вибирайте тональний крем з додатковими корисними складниками, які допомагатимуть покращити стан вашої шкіри (вітаміни, антиоксиданти тощо). Підбирайте формулу з тривалим триманням, якщо ви шукаєте стійкість протягом усього дня. Ознайомтеся з відгуками та рейтингами тональних кремів від інших користувачів або фахівців для отримання додаткової інформації.

І наостанок, нагадаємо: перш ніж вперше використовувати тональний крем, протестуйте його на невеличкій ділянці шкіри. Переконайтеся, що засіб не викликає подразнень та алергічних реакцій, це дуже важливо. Бажаємо вдалого вибору!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему