В центрі уваги

Яка різниця між теплими та запеченими ролами?

Яка різниця між теплими та запеченими ролами?

Більшість українців вже оцінила користь і неймовірний смак суші. Не дивлячись на свою низьку калорійність, ця страва є дуже поживною та чудово втамовує голод. Але заведено вважати, що суші та роли це перекуси та як основна страва не підходять. Ми ж доведемо, що суші, залежно від способу приготування, можуть стати чудовою альтернативою традиційним обіднім стравам. А запечені суші у Львові стануть приємною несподіванкою в отриманні нового гастрономічного досвіду.

Чи правильно буде любий гарячий рол називати запеченим?

Як ми вже зазначали, суші та роли традиційно відносять до холодних закусок. Але “усе тече, все змінюється”. І дуже часто виникає бажання перекусити чимось таким незвичайним, але, при цьому, смачним і поживним. Як бути в такій ситуації? Японські сушисти представили світу удосконалену модель ролу - теплі роли.

Для приготування даної страви використовується той же самий набір продуктів, як і для холодного рола. Але суттєва відмінність полягає в технології приготування, а саме, використовується певний температурний режим під час готування. Отримати гарячий рол можна шляхом нагрівання його у фритюрниці, духовій шафі, грилі або сковороді вок. Як відбувається процес приготування?

  • Готуємо щільний рол з рису, водорості та начинки;
  • Коли рол готовий, робимо кляр з наступних продуктів: вода, яйця, пшеничне або рисове борошно, сіль, перець;
  • Рол повністю обмочуємо в клярі з усіх боків;
  • У посуд, де буде смажитися рол, наливаємо олію (кунжуту, рисову) і добре нагріваємо її;
  • Обережно опускаємо рулет, та по пару хвилин обсмажуємо в олії з усіх боків;
  • Деякі кухарі перед обсмажуванням розрізають рол на шматочки, та кожну частинку обсмажують до утворення хрусткої скоринки;
  • Шматочки їжі викласти на паперові рушники для видалення зайвого жиру;
  • Як кляр можна використовувати також і різні соуси. Головне, щоб вийшла хрустка скоринка.

Особливості приготування запеченого ролу

Не меншим попитом у японських ресторанах користуються запечені роли. Процес приготування десь нагадує гарячі роли, вони також піддаються дії високої температури. Але є суттєві відмінності. Олія не використовується, що робить запечені роли більш дієтичними. Готовий рол, зазвичай запікають роли на кшталт “Філадельфія”, “Каліфорнія”, на кілька хвилин поміщають у розігріту духовку шафу або на гриль. За рахунок високої температури, продукт швидко приготується з утворенням смачної скоринки та збереженням всіх поживних речовин.

Тож ніщо не заважає вам пробувати щось нове, експериментувати зі смаками. А допоможе вам в цьому заклад Monosushi, де готують смачні страви тільки з якісних продуктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему
Реклама