В центрі уваги

П’ять причин не пити воду з-під крана

П’ять причин не пити воду з-під крана

Пити чи не пити воду, що тече з-під крана — спірне питання. У багатьох містах України суттєво застаріла не лише технологія очищення води, а й самі системи, що відповідають за цей процес. У різних регіонах мешканці багатоповерхівок скаржаться на неприємний запах хлору, незвичний колір води, значний осад. А якщо неподалік є великі промислові підприємства, то у складі води можуть бути й важкі метали, солі, діоксини, пестициди та інші речовини, яких у питній воді бути не повинно. Тому якщо для вас важливе ваше здоров’я та самопочуття, то ризикувати й пити воду з-під крана точно не варто. Краще оберіть доставку питної води додому на My Water Shop https://mywatershop.com.ua/dnipro/.

Основні ознаки неякісної трубопровідної води

Перш ніж пити будь-яку воду, варто звернути увагу на її властивості. Перший тривожний дзвіночок, який точно не варто ігнорувати, якщо у новому чайнику буквально за кілька місяців утворюється сильний накип. У складі рідини може бути підвищений вміст мінералів, і вони й утворюють товстий шар на стінці посуду під впливом високої температури.

Мутний колір, коричневі та червоні частинки у рідині — ще одна причина для занепокоєння. Це стосується й затхлого та землистого запахів. Це свідчить про проблеми із дренажем у системі водопроводу, а запах тухлих яєць може вказувати на наявність тіобактерій.

Чому не варто пити воду з-під крана: основні причини

Вода з крана може бути небезпечною з різних причин:

  1. Забруднення хімічними речовинами. У водопровідній системі часто містяться хімічні речовини — хлор, фтор, важкі метали, пестициди та інші токсичні речовини. Всі вони потрапляють у воду. Регулярне вживання забрудненої води може викликати розлади травлення, нервової системи, головні болі. Вода у водопроводі може містити нітрати, які згодом перетворюються на нітрити. Вони особливо небезпечні для дітей, які мають слабкий кишківник.
  2. Бактеріальне забруднення. У багатьох містах України неправильно обслуговують водопровідну систему. Тому труби можуть бути пошкоджені, у них можуть потрапляти різні бактерії, в тому числі й збудники небезпечних хвороб.
  3. Вміст важких металів. Через старі труби у воді може бути підвищений вміст важких металів, зокрема свинцю. Це призводить до проблем з нирками, анемії та загальної слабкості організму.
  4. Мікроорганізми та віруси. Інколи водопровідна система може бути заражена мікроорганізмами та вірусами, які спричиняють різні захворювання, такі як гепатит, гастроентерит, діарея та інші інфекційні хвороби.
  5. Забруднення під час ремонтних робіт. Під час ремонту чи підтримки водопровідної системи може статися забруднення води. Після цього вона може бути непридатною для вживання.

Як покращити якість води

Кип’ятіння частково вбиває віруси, бактерії, грибки. Але точно не вплине на вміст важких металів, пестицидів, сульфатів. Тому краще вибрати доставку води у бутлях від перевірених виробників. Відмінно зарекомендував себе сервіс My Water Shop. Вода має оптимальний склад, адже видобувається з природних джерел з використанням новітніх технологій. Таку воду безпечно пити без кип’ятіння, давати дітям, використовувати для приготування їжі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали