В центрі уваги

Особливості японської кухні: чим відрізняються суші та роли

Особливості японської кухні: чим відрізняються суші та роли

Ми ще пам’ятаємо той час, коли суші вважалися справжньою екзотикою і були доступні лише обраним. Сьогодні цю страву можна замовити в будь-якому японському ресторані чи навіть приготувати самому. Суші сет в Чернівцях також можна замовити з доставкою, що є доволі зручно. Але не дивлячись на шалену популярність суші та ролів, багато хто ще вагається з вибором, тому що не до кінця розуміє різницю між суші та ролами. Наше завдання сьогодні розказати що таке суші та роли, і в чому полягає різниця між цими стравами.

Що таке роли та суші

Суші це спеціальний рис, який правильно приготований та заправлений оцтом. Вони мають просту конструкцію - руками пресують рис, утворюючи необхідну форму суші. А зверху кладуть шматочки сирої риби, морепродукти, рідше овочі. Суші подають з соєвим соусом, маринованим імбиром та васабі.

Для приготування ролів вам вже знадобиться бамбуковий килимок, за допомогою якого загортати рулети відповідної форми. Що стосується начинки для ролів, то тут може бути будь - що. Це і риба, морепродукти, овочі, яйця, сир, гриби тощо. На водорість норі викладається рівномірно рис, а зверху начинка. Все це згортається в тугий джгут, а потім нарізається гострим ножем на рівні шматочки.

В чому полягають основні відмінності між суші та ролами

  1. Спосіб приготування цих двох страв відрізняється. Суші це рисова грудка, яку ліплять руками. Роли мають однакову форму, для їх приготування використовують спеціальний бамбуковий килимок.
  2. Відрізняються суші та роли за формою. Суші мають просту форму. Це зліплена грудочка рису, на яку зверху покладений шматочок свіжої риби чи креветки. Роли - це рулети, які щільно згортають, приховуючи всередині різноманітну начинку. Загортають роли таким чином, щоб водорість норі була поверх рису або, навпаки, схована під ним (зворотні роли).
  3. Ще однією очевидною особливістю є різноманіття ролів. Якщо з суші все зрозуміло - це грудочка рису овальної або прямокутної форми, то роли відрізняються як за формою рулетів, так і за складом начинки. Дуже важко сказати, скільки всього видів ролів існує, адже, змінюючи лише один інгредієнт, можна отримати вже зовсім інший смак.
  4. На відміну від ролів, які не обов’язково вживати одразу після приготування, суші потрібно їсти якомога швидше, протягом 1-3 годин. Крім того, роли можна запікати в духовій шафі чи смажити у фритюрі.

Скористайтеся можливістю замовити найсвіжіші суші та роли, які приготують спеціально для вас у закладах Pronto.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему