В центрі уваги

Як перетворити курси англійської для дітей в задоволення замість покарання

Як перетворити курси англійської для дітей в задоволення замість покарання
Для ефективного навчання школярі мають перебувати в колі однолітків

З дітьми не працює доросла мотивація, а тому навряд чи вони забажають йти вчити англійську мову на курсах задля успішної кар’єри в майбутньому (що це взагалі таке – кар’єра). Тому, якщо ви бажаєте отримати поліглота в майбутньому, до школяра потрібно застосовувати інакші методи мотивації. Які саме? Дізнаєтеся з нашої свіжої статті – в ній важлива інформація про дитячу психологію, та секрети, як перетворити курси англійської для дітей в місце, де вони проводитимуть час з задоволенням та користю.

 Чи готова психіка вашого школяра до курсів англійської мови для дітей

Хвилинка вікової психології. Для кожного віку характерним є різний вид провідної діяльності – для дітей це гра, для школярів – навчання, у підлітків – спілкування, у дорослих – праця та самовдосконалення. Проте, навіть якщо ваша дитина досягла підліткового віку, це не означає, що вона буде усвідомлено вчитися, як це роблять дорослі. Аби навчальна діяльність викликала інтерес, вона має охоплювати відразу кілька компонентів:

  • веселощі та ігри;
  • взаємодію з однолітками;
  • винагороди.

Саме тому курси англійської для дітей зазвичай проводяться в груповому форматі, а вправи – в ігровій формі. А винагорода – це оцінки? Зовсім ні. Наприклад, в мовній школі Green Country дітей мотивують вчити англійську та показувати високі результати задля отримання шкільної валюти «кантриків» за які можна придбати абсолютно матеріальні речі – рюкзаки, чашки чи зробити пожертву на гарну справу.

А ще ми згадували про сприйняття часу – в учнів воно також відрізняється в порівнянні з дорослими. Так, 5-класник розуміє, що таке майбутнє, може про нього фантазувати та все таке. Проте йому складно почати працювати на майбутнє, його увага не настільки стабільна, аби фокусуватися на чомусь уявному. Саме тому учень легко відмовиться від курсів англійської, якщо вони не будуть цікавими тут і зараз.

Секрети мотивації, про які мають знати усі батьки

До вашої голови прийшла думка, що варто віддати школяра на мовні курси, аби він опанував англійську мову та у майбутньому зміг легко вступити до гарного вишу, а потім отримати високооплачувану роботу. Проте ваша дитина і так завантажена навчанням, а англійська мова – далеко не улюблений предмет. Як же її мотивувати відвідувати курси?

  • Не ставте додаткове навчання в один ряд зі шкільним. Презентуйте його як гурток для малювання, де не буде оцінок, а можна просто цікаво провести час з однолітками. Бо оцінок і справді не повинно бути на мовних курсах.
  • Знайдіть мовну школу, яка спеціалізується на навчанні дітей. Так ви будете впевнені, що заняття справді зацікавлять дитину, а викладач 100% знайде до неї підхід.
  • Демонструйте власний приклад – розмовляйте англійською вдома або ж так само почніть навчатися на мовних курсах. Це покаже сину чи доньці, що вчитися – це щось таке ж звичне та важливе, як поїдання бубликів з маком.

І відмовтеся від покарань. Це лише демотивує учня та зіпсує ваші особисті стосунки.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Англійська мова, діти, навчання
В тему