В центрі уваги

ВундерKIDS 2023: дитячий університет ЛНТУ

ВундерKIDS 2023: дитячий університет ЛНТУ

В ЛНТУ відбувалося щось неймовірне: Техно-, Диво- та Спортляндії, батл патріотів і пес Патрон, віртуальний планетарій та бульбашкове шоу! Не думайте, що це просто набір рандомних фраз, бо найкраще про все це знають наші діти.

ВундерKIDS 2023 – це день дітей у Луцькому національному технічному університеті, під час якого тут вкотре наголосили: «Дитячому університету бути!»

Отож з нагоди Міжнародного дня захисту дітей уже традиційним в ЛНТУ стало проведення свята для дітлахів. Цього разу захід відбувся за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разoм», Волинської обласної Малої академії наук, Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради.

Переступивши поріг університету, юні гості одразу отримали «студентський квиток» та «позначилися» патріотичним фейс-артом і тату.

Згодом почесних гостей цього дня привітала ректор ЛНТУ Ірина Вахович: «Безмежно щаслива вітати кожного з вас у стінах ЛНТУ. У нас відбуваються різні заходи, але такий емоційний день і настрій, шквал емоцій я пам’ятаю лише рік тому, коли ми з вами тут зустрічалися. Я бажаю вам гарного настрою, щоб були щасливі ви і ваші батьки. Повірте, наш університет – це той простір, який не зупиняється незалежно від обставин, тому ми завжди раді вас бачити і любимо безмежно».

Привітала маленьких студентів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода: «Цей день захисту дітей звучить для нас як ніколи болюче і водночас важливо. Допоки наші воїни боронять країну і наших дітей, наше завдання тут – боронити щастя, дитинство, радість і майбутнє».

З вітальним словом виступила т. в. о. директора центру позашкільної освіти Волинської обласної ради Оксана Філіпчук, зазначивши, що колектив центру радий розділити свято, радість дитинства разом з ЛНТУ та дітлахами і запросити на свої яскраві локації: «Сьогодні нелегкий час, але хлопці на передовій стоять для того, аби ми могли жити. Тому радійте, отримуйте гарні емоції і насолоджуйтесь сьогоднішнім святом».

А далі кожен мав нагоду поринути у світ науки й побачити, що це дійсно цікаво, захопливо та круто! Отримати нові враження та емоції діти змогли відвідавши яскраві локації: Мультиляндію, Техноляндію, Диволяндію та Спортляндію. Тут наші гості розважалися як могли: знайомилися із мистецтвом, вчилися рахувати гроші та розвивали логіку, грали в ігри та розгадували ребуси, керували роботами та літальними апаратами, поринали в ІТ-технології, пізнавали магію світла і багато-багато іншого.

Вдалося дітлахам позмагатися й у патріотичному батлі. Вони продемонстрували свої знання про рідну державу Україну і вразили кожного любов’ю до своєї землі. Кожен учасник, кожен юний гість був нагороджений подарунками.

У той же час на вулиці дітлахів чекали пес-Патрон, гігантська панда та Лола, які уже воліли зібрати діток у запальні танці. Одночасно представники ДСНС влаштували «FIRE_COMBAT_CHELENG», учасники якого змагалися у «пожежній» естафеті. Під бульбашкове шоу, «покатушки» на баггі, солодке морозиво і найщиріші емоції наші гості стали учасниками справжньої української руханки та флешмобу. А насамкінець усі маленькі студенти отримали приємні сюрпризи від ЛНТУ та партнерів заходу.

В умовах війни важко знайти у собі позитивні емоції та ще й поділитися ними зі світом, але наші діти – це наше майбутнє, яке має бути вбережене від смутку і страху. У них вкрали дитинство, безтурботність та барви мирного життя, але ЛНТУ намагаємося подарувати їм часточку любові та добра, миру і затишку. З вірою у ЗСУ та в Україну – переможемо!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, освіта, діти, ЛНТУ
В тему

Останні матеріали