В центрі уваги

Електронні товарно-транспортні накладні: переваги та перспективи використання

Електронні товарно-транспортні накладні: переваги та перспективи використання

Електронні товарно-транспортні накладні (е-ТТН) являють собою цифровий еквівалент паперової накладної, що застосовується в галузі логістики та перевезення товарів. Їх використання вирішує багато проблем, пов'язаних з традиційною системою накладних, і відкриває нові перспективи для покращення ефективності та точності управління логістичними процесами.

Переваги використання

Робота з  еТТН може мати багато переваг для користувачів:

  1. Електронний формат спрощує обробку та зберігання інформації, а також дозволяє зручно обмінюватись актуальними даними між різними учасниками логістичного ланцюжка.

  2. Автоматична обробка документів заощаджує та оптимізує час і зусилля, що могли бути витрачені на ручну роботу з накладними. 

  3. Цифровізація процесу зменшує ризик помилок та надання недостовірних відомостей, що своєю чергою сприяє прозорості перевезення.

  4. Відсутність потреби друку паперових накладних економить витрати на матеріали та ресурси, а також береже навколишнє середовище зменшуючи вирубку лісів.

Впровадження е-ТТН має потенціал для подальшого розвитку й інтеграції з іншими цифровими рішеннями (наприклад, системи управління складами), що покращує ефективність перевезень вантажу.

Подальші перспективи 

Використання електронних товарно-транспортних накладних має потенціал спростити деякі бізнес-процеси. Декілька перспектив е-ТТН, що зможуть стати в пригоді:

  1. Спрощення міжнародної торгівлі шляхом автоматизації та стандартизації митних процедур. Це може дозволити зменшити адміністративні перешкоди та прискорити пропуск товарів через кордони, що сприятиме збільшенню обсягів міжнародної торгівлі.

  2. Зниження бюрократії завдяки спрощеному процесу оформлення та обміну документами на міжнародному та внутрішньому ринках. Це знизить необхідність у паперових документах, їх фізичному переміщенні та зберіганні.

  3. Розширення географічного охоплення для роботи підприємств. Впровадження е-ТТН дасть змогу легше працювати з партнерами та клієнтами з різних регіонів та країн, забезпечуючи ефективне постачання вантажу.

  4. Покращення співпраці за допомогою швидкої комунікації між різними сторонами логістичного ланцюжка, включаючи виробників, постачальників, перевізників та отримувачів. 

Застосування в роботі

З 1 серпня використання електронних товарно-транспортних накладних стане обов'язковим. Для початку роботи з ними виберіть провайдера електронного документообігу, який найкраще відповідає вашим потребам.

Зараз ви маєте можливість приєднатися до бета-тестування е ТТН в системі ЕДО Signy. Це дозволить вам заздалегідь адаптувати свій бізнес до нових умов роботи. 

Просто залиште свою заявку, перейшовши за посиланням, і менеджер зателефонує вам. 


Якщо у вас виникли питання щодо роботи з  е-ТТН, зверніться за номером 0 800 750 643 для отримання додаткової інформації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему