В центрі уваги

Санаторій «Пролісок» – унікальна здравниця серед лісів волинського краю

Санаторій «Пролісок» – унікальна здравниця серед лісів волинського краю

На межі Волинської й Рівненської областей, посеред соснового лісу на березі водного плеса, далеко від шумних доріг і населених пунктів, розташований санаторій матері і дитини «Пролісок».

За інфраструктурою заклад може змагатися з європейськими відпочинковими базами. Показаннями для лікування в санаторії є захворювання ендокринної системи, органів травлення, дихання, серцево-судинної системи та хвороби опорно-рухового апарата.

Тож не дивно, що до «Проліску» поспішають відвідувачі зі всієї України! Адже саме тут можна відпочити від метушливого міста в цілковитій тиші та отримати заряд енергії і здоров'я!

У чому унікальність цієї волинської здравниці та чому «Пролісок» так люблять українці – у розмові з директоркою санаторію Оксаною Бугайчук.

Що є особливого у «Проліску», чого немає в інших здравницях регіону?

Санаторій «Пролісок» знаходиться на території національного природного парку «Цуманська пуща». Тому сусідами пацієнтів будуть лише вікові сосни, спокійна річка та дзвінка тиша. Наші житлові корпуси та 15 дерев'яних літніх будиночків стоять прямісінько посеред старезного соснового лісу.

Родзинкою санаторію є власне джерело з цілющою мінеральною водою «Проліскова» Жобринського родовища. Ця вода містить велику кількість хлориду, натрію, брому та добувається зі свердловини глибиною 1200, яку можна отримати як лікувальну процедуру в бюветі, так і зовнішньо – у термальному басейні, що єдиний такий у Волинській області.

Перебування у мінеральному басейні можна порівняти з комплексним масажем тіла: вода м’яко розслаблює найглибші фасції м’язів, прибирає затискання та тригерні точки. Разом із цим покращується кровообіг, стабілізується артеріальний тиск. І дійсно глибоко відновлюється нервова система: зменшується вплив стресів, покращуються настрій та сон, зникають нав’язливі думки, а замість них приходять нові ідеї та сили для їхнього втілення.

Також «Пролісок» відомий величезним вибором фіточаїв, які заготовлюють працівники в екологічно чистій зоні «Цуманської пущі».

Лікувальну базу «Проліска» ми називаємо унікальною тому, що тут пропонується понад 60 лікувальних та SPA-процедур, найсучасніших методів і перевірених роками підходів.

Які проблеми зі здоров’ям лікують у санаторії «Пролісок»?

«Пролісок» – багатопрофільний лікувально-профілактичний заклад, що приймає дітей і дорослих та має унікальну діагностичну й лікувальну базу. До послуг відпочивальників – лабораторні дослідження, консультації спеціалістів, ультразвукове дослідження на апараті експертного класу, велика кількість фізіотерапевтичних та реабілітаційних процедур .

У «Проліску» все працює заради зцілення, спокою та відпочинку. Чого варте наповнене фітонцидами повітря соснового лісу, гармонійні краєвиди та атмосфера затишку, легкості й турботи.

Чи є пацієнти, які завдяки «Проліску» позбулися хвороби й щороку приїздять, аби почуватися здоровими?

Звичайно, є, їх безліч. Та особливо «Пролісок» відомий лікуванням захворювань хребта, серед яких міжхребцеві грижі та протрузії безоперативними методами. Серед них – сухі та водні витяжки, масажі, практики остеопатії, мануальної терапії, вертебрології та лікувальної фізкультури.

Дієвою та унікальною є також система тренажерів «David concept» – єдина методика в Україні, що дозволяє реалізувати строго індивідуальний підхід у розробці програм зміцнення хребта та реабілітації суглобів. Завдяки точному комп’ютерному тестуванню м'язів хребта, суглобового апарата пацієнта програма формує максимально адаптований індивідуальний план реабілітаційних тренувань.

А які види масажу пропонують пацієнтам у «Проліску»?

Ми у своїй роботі з пацієнтами використовуємо масаж як безпечний і перевірений спосіб впливу та підсилення результатів інших процедур і методик.

Щодо видів масажу, то пропонуємо класичний масаж, м'язево-структурний хіромасаж, лімфодренажний масаж, релакс-масаж, медовий масаж, вакуумний масаж, скраб-пілінг-масаж, антицелюлітний масаж.

Поговорімо про такий цікавий метод лікування, як ударно-хвильова терапія.

Ударно-хвильова терапія – неінвазивний метод впливу на м’які тканини та суглоби за допомогою акустичних хвиль із високими амплітудами тиску. Метод абсолютно безпечний та ефективний у лікуванні більшості захворювань опорно-рухового апарата й неврологічних хвороб. Практичне використання показало, що понад 87% хворих відчувають стійке та помітне покращення свого стану. А перші результати відчувають уже після першої процедури.

Ударно-хвильова терапія – багатофункціональний метод, який застосовують не лише в санаторному лікуванні. Ним користуються спортивні лікарі, травматологи-ортопеди, неврологи. А призначають за такими показаннями: артроз колінного суглоба, остеохондроз хребта, артроз тазостегнового суглоба, п’яткова шпора, плоскостопість, міжхребцеві грижі та протрузії, радикуліт, відновлення після звичайних та спортивних травм. Терапія суттєво пришвидшує відновлення після переломів, спортивних травм.

Ви зазначили, що багато бальнеологічних процедур у «Проліску» проходять на основі цілющої мінеральної води. А що таке загалом бальнеотерапія?

Бальнеотерапія – напрям бальнеології, в якому головним інструментом є зовнішній вплив термальної мінеральної води на організм людини, а саме на шкірні рецептори, гуморальний та рефлекторний фактори, зниження окисно-відновних процесів. Тому плавати в басейні з мінеральною водою — не те саме, що плавати у звичайному басейні. Недаремно люди використовують термальні джерела з давніх-давен.

Повноцінний відпочинок неможливий без комфортного проживання. Який номерний фонд передбачений у «Проліску»?

Ми вважаємо, що якість проживання впливає на процес відновлення не менше, ніж лікувальні процедури. Тому зробили все, аби наші гості мали безпечний простір для глибокого, якісного, повноцінного відпочинку та відчували себе якщо не як вдома, то точно як у місці, яке їм до душі.

Ми пропонуємо різні варіанти проживання: стандартні одномісні номери, двомісні номери з двома одномісними ліжками, однокімнатні та двокімнатні сімейні номери, сімейні номери класу люкс (котеджний будинок) та неймовірно харизматичні дерев'яні будиночки прямісінько під величезними соснами.

Наші номери чисті й охайні, добре укомплектовані, мають необхідні меблі для дійсно зручного проживання: ліжка, приліжкові тумби, столи та стільці.

Усі номери облаштовані власними вбиральнями з умивальником, унітазом та ванною-душем чи душем-кабінкою (залежить від категорії номера).

Гості отримують у користування холодильник, телевізор, електрочайник, фен, приліжкові світильники (залежить від категорії номера).

Який би номер наші гості не обрали для проживання в санаторії, разом із ним вони отримають і нашу турботу.

Обрати бажаний номер можна на нашому сайті, також доступна послуга «онлайн-бронювання». Потрібно тільки залишити заявку – і менеджер із бронювання зв’яжеться найближчим часом.

Цікаво, а якими смаколиками частують у «Проліску»? Розкажіть детальніше про харчування в санаторії.

У «Проліску» не лише лікують. Тут відпочиває і травна система людини – від швидкої, холодної, важкої їжі. Ми подбали про те, щоб кожного дня наші відвідувачі споживали здорові теплі страви, що насичують та відновлюють.

Кухня «Проліска» – це майстерне поєднання традиційних українських страв із дієтичними порадами лікарів. Так, наші шеф-кухарі для приготування абсолютної більшості страв використовують пароконвекційні печі: це дозволяє зберегти максимум поживних речовин у продуктах, зробивши їх смачними.

Також ми використовуємо переважно локальні, екологічно чисті сезонні продукти. Вони добре знайомі людям, не створюють додаткового навантаження на організм і чудово смакують. У нашому меню багато зелені, пробіотичних продуктів та страв. Воно збалансоване за кількістю жирів, білків і вуглеводів. Наші страви приготовлені з любов'ю та турботою. Саме тому вони настільки смачні!

Кухня санаторію дозволяє готувати страви в рамках будь-яких усталених дієт, що використовуються в тактиці лікування різних захворювань. Але разом із тим ми проти дієт лише заради дієт. Категорична зміна способу харчування – теж стрес та випробування для організму. Тому в «Проліску» кожен відвідувач зможе потішити себе корисними солодощами.

Ми забезпечуємо гостей санаторію повноцінним триразовим здоровим харчуванням. Гості санаторію можуть харчуватися в їдальні або ж за бажанням – у ресторані за замовним меню. Також кожен гість «Проліска» за потреби буде забезпечений дієтичним харчуванням.

Знаю, що Ви проводите та пропонуєте реабілітацію нашим військовим, що дуже доречно у цей складний для всієї України час.

Так, у «Проліску» є сучасна лікувально-діагностична база, завдяки якій військові зможуть пройти реабілітацію захворювань хребта, органів травлення та дихання.

Учасники бойових дій проходять не лише фізичну, але й психологічну реабілітацію. Кваліфіковані спеціалісти проводять лікувальні та психологічні заходи, спрямовані на запобігання розвиткові патологічних процесів після посттравматичних стресових розладів, що призводить до порушення соціальних зв’язків, професійної та особистісної дезінтеграції. Заняття спрямовані на усунення неврозів із порушенням труднощів у міжособистісному спілкуванні та соціальної адаптації. Також санаторій на постійній основі із 2014 року приймає учасників АТО на реабілітаційне лікування.

Певно, психологічну реабілітацію у Вас проходять не лише наші Герої, а всі гості санаторію, адже таке чудове місце не може не спонукати до спокою, умиротворення…

Ви праві, позитивні емоції – це ще одна методика лікування у санаторії «Пролісок». Це справжній оазис спокою та чистої природи!

Тут немає галасу великих міст метушні та шуму. Лише чисте повітря та безмежне небо!

Ірина Белоцька 

Завітайте у «Пролісок», якщо відчуваєте потребу у відновленні, відпочинку та необхідності набратися сил!

Запрошуємо в один з кращих санаторіїв України!

Контакти санаторію:

+38 (097) 212 50 61

 +38 (095) 554 64 74

Адреса: с. Грем'яче, Луцький р-н, Волинська обл.

https://prolisok.info/

https://www.facebook.com/sanatoriyprolisok

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, рівне, лікарня, Лікарі
В тему