В центрі уваги

Григорій Недопад: «Медицину Волині посилюємо навіть в умовах воєнного стану»

Григорій Недопад: «Медицину Волині посилюємо навіть в умовах воєнного стану»

День медичного працівника – свято, що набуло особливого змісту в часи війни, коли медики рятують захисників і мирних мешканців, мають величезні навантаження як у зоні боїв, так і в тилу, – зазначає голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. – Ось чому потрібно спрямовувати особливі зусилля на підтримку працівників медицини і поліпшення умов лікування пацієнтів. Тому навіть у надскладні воєнні часи ми знаходимо ресурси й можливості для розвитку медицини Волині.

Серед численних ініціатив варто відзначити наступне:

Працюємо над розвитком трансплантології на Волині, що забезпечить нашим фахівцям можливість здійснювати пересадження серця й печінки.

Постійно розширюємо автопарк Волинської служби екстреної медичної допомоги, щоб машини швидкої були в кожному районі нашої області, надаючи дійсно швидку допомогу пацієнтам. Відремонтовано приміщення волинської екстренки, а нові авто укомплектовані всім потрібним і сучасним обладнанням.

Продовжуємо роботу над проєктом, який дасть змогу утеплити і модернізувати лікарні Волині за рахунок пільгової позики Європейського інвестиційного банку.

На базі колишнього санаторію «Дачний» створили комплексний центр реабілітації «Фенікс» для діток від народження і аж до повноліття. Тут проводять фізичну реабілітацію, ерготерапію, апаратну фізіотерапію, водолікування, теплолікування, логопедичну і психологічну корекцію тощо.

Постійно працюємо над організацією збору і доставки медичних вантажів українським захисникам, залучаючи волонтерів і активістів в Україні й за кордоном.

Облаштовуємо надійні сучасні укриття в медичних установах.

У Волинському обласному перинатальному центрі завершили реконструкцію неонатального корпусу, облаштували укриття, капітально відремонтували 4 ліфти та системи киснепостачання, встановили нове медичне обладнання й апаратуру. У 2023 році плануємо реконструювати сховище у дитячій лікарні, відремонтувати відділення дитячої онкогематології та невідкладної допомоги, а також відкрити три нові відділення. Готується до відкриття відділення стоматології.

Ці та ряд інших ініціатив підтверджують, що з вірою в ЗСУ медицина Волині вдосконалюється і продовжує свій прогресивний поступ.

ЩИРО ВІТАЮ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ УСІХ ПРАЦІВНИКІВ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ!

Дякую нашим лікарям, усім медичним працівникам за самовіддану працю, високий професійний рівень і патріотизм, за успішну роботу в особливо складних умовах.

Ваша праця надскладна і надважлива! Зичу вам миру, Перемоги в Україні, гідної оцінки вашої роботи й високих заробітних плат!

Щастя вам і вашим близьким, мирного неба й міцного здоров’я!

З повагою – голова Волинської обласної ради Григорій Недопад

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, волинська ода, Волинська обласна рада, Григорій Недопад
В тему