В центрі уваги

Де не дзвонять оператори при оформленні кредиту?

Де не дзвонять оператори при оформленні кредиту?

Чи можна отримати кредит онлайн без звонков? Деякі МФО дозволяють своїм клієнтам оформляти такі кредити: E-groshi.com, Манівео, ССЛоан та ін. Добре це чи погано? Щоб відповісти на поставлене питання, треба розібратися, з якою метою може дзвонити оператор кредитно-фінансової організації.

Навіщо телефонують оператори при оформленні кредиту до МФО

Оператори зв'язуються із позичальником при оформленні кредиту до МФО, щоб підтвердити інформацію, яку позичальник вказав у заявці на кредит. Вони можуть ставити додаткові питання для уточнення інформації, а також для перевірки особи позичальника.

Такі дзвінки важливі для МФО, оскільки дозволяють мінімізувати ризики несплати кредиту, а також дотримуватись вимог законодавства про захист прав споживачів та боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Крім того, оператори можуть дати позичальнику додаткову інформацію про кредитні умови, процедури погашення кредиту та інші важливі аспекти кредитної угоди.

Як треба спілкуватися з оператором, який дзвонить по телефону

Коли оператор банку дзвонить вам по телефону, необхідно виявити ввічливість і дати можливість пояснити причину дзвінка. Наведемо кілька порад про те, як правильно спілкуватися з оператором банку:

  • Вітайте оператора банку та назвіть своє ім'я.
  • Слухайте уважно оператора та намагайтеся зрозуміти його запитання чи прохання.
  • Якщо оператор ставить запитання, відповідайте на них коротко та ясно.
  • Якщо ви не розумієте, що вам потрібно, попросіть оператора пояснити питання ще раз.
  • Якщо оператор пропонує вам якісь послуги, ви можете запитати у нього більше інформації про них, але не варто погоджуватися на щось, якщо ви не впевнені.

Не забувайте виявляти ввічливість і дякувати оператору за допомогу та час.

Як розпізнати, що вам телефонують шахраї

Існує кілька ознак, які можуть вказувати на те, що дзвонять шахраї, а не представники кредитно-фінансової організації. Розкажемо про них.

Якщо вам телефонують з невідомого номера або номера, який ви не знаєте, це може бути ознакою того, що телефонують шахраї. Також варто бути обережним, якщо номер телефону заблоковано або приховано. Слід обережно ставитись до дзвінків, яких ви не очікували від банку, це може бути ознакою того, що дзвонять шахраї.

Зверніть увагу, якщо той, хто телефонує, просить вас надати особисту інформацію, таку як номер соціального страхування, номер кредитної картки, паролі або інші конфіденційні дані, це може бути ознакою шахрайства. Якщо ви чуєте на свою адресу погрози або будь-які вимоги, це також може бути ознакою шахрайства.

Дуже часто шахраї дзвонять у незручний час, наприклад, пізно ввечері чи рано-вранці. У шахрайстві можна запідозрити особу, яка представилася співробітником банку, але при цьому не називає своє ім'я, посаду та контактну інформацію.

Якщо ви підозрюєте, що дзвінок може бути шахрайським, краще відкласти розмову та зателефонувати назад до кредитно-фінансової організації, використовуючи офіційний номер телефону, який вказаний у кредитному договорі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кредити, Україна
В тему

Останні матеріали