В центрі уваги

Кредитні картки з пільговим періодом: умови отримання та користування

Кредитні картки з пільговим періодом: умови отримання та користування

Кредитна картка не лише інструмент для онлайн та офлайн-оплат, але й спосіб швидкого отримання кредиту від банку. За умовами користування кредитною карткою з пільговим періодом, клієнт може використовувати не лише власні гроші, але й кредитні кошти банку, тобто розраховуватися у мінус.

Експерти ПриватБанку розповіли, що клієнти розуміють, що таке кредитна картка: вже 18 млн українців активно користуються карткою “Універсальна”. Проте не кожен використовує всі можливості цього фінансового інструменту. 

У цій статті ми розглянемо особливості користування кредитними картками, що допоможе отримати максимум вигоди від користування нею.

Хто може оформити кредитну картку від банку 

Отримати карту з кредитним лімітом можуть фізичні особи віком від 18 до 70 років. Оформлення картки безкоштовне - подати заявку на її отримання можна онлайн у відповідному розділі на офіційному сайті ПриватБанку.

Користування кредитними коштами та пільговий період

Кредитний ліміт по картці дозволяє знімати готівку у банкоматі, оплачувати товари та послуги на касі та в Інтернеті, навіть якщо на рахунку недостатньо коштів. У такому разі кошти знімаються у мінус. 

Користування споживчим кредитом безвідсоткове у межах пільгового періоду. По картках ПриватБанку він складає 55 діб. Ця пільгова ставка діє за умови погашення боргу до 25 числа місяця, наступного за місяцем появи заборгованості. 

Відсоткова ставка поза межами пільгового періоду по картці “Універсальна” складає 42% річних. Тобто, якщо вчасно сплачувати заборгованість по картці, не буде переплати відсотків.

Як оплачувати за товар частинами

Кредитна картка дає можливість оформити у магазині покупку товару частинами. Вже понад 3500 інтернет-магазинів беруть участь у цій програмі. За умовами оплати частинами покупець сплачує на касі не всю вартість товару, а фіксовану частину (один платіж). Інші рівні платежі стягуватимуться з картки автоматично щомісяця протягом кількох місяців (до 24), залежно від кількості необхідних платежів. 

Основна умова - наявність кредитного ліміту у розмірі, що покриває всю вартість товару. Так, по картці ПриватБанку він може сягати 200 000 гривень і нараховується в індивідуальному порядку. Оформлення оплати частинами на касі займає щосили 30 секунд й покупець отримує товар, сплативши лише перший внесок.

ВАЖЛИВО: якщо на дату сплати обов?язкового платежу на картці буде недостатньо коштів, гроші спишуться у борг (кредит) від банку. Тоді клієнтові потрібно вчасно поповнити карту до позитивного балансу до 25 числа наступного місяця, щоб уникнути заборгованості по відсотках за використання кредитних коштів.

Зручність сплати та контролю за фінансами

Кредитну карту використовують для різних розрахунків, а саме для оплати товару на касі, інтернет-оплат, сплати комунальних платежів та інших послуг онлайн, безготівкових переказів, в тому числі для оплат за кордоном.

Картку можна прив?язати до сервісів Google Pay та Apple Pay й оплачувати покупку безконтактно, використовуючи власний смартфон або смарт-годинник.

Ба більше, користувачі кредитних карт від ПриватБанку отримують доступ до зручної системи онлайн-банкінгу Приват24 у комп?ютері та смартфоні, за допомогою якого можна здійснювати будь-які платежі та перекази, керувати власними фінансами та перевіряти стан рахунків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему