В центрі уваги

Заправка кондиціонера – простий крок для збереження вашого комфорту

Заправка кондиціонера – простий крок для збереження вашого комфорту

Сучасні спліт-системи складаються з декількох взаємопов'язаних вузлів, що забезпечують нагрівання або охолодження до певних температур повітря, що надходить. Насамперед - це внутрішній і зовнішній блоки, з'єднані замкнутою фреоновою трасою (система герметично запаяних мідних трубок).

Саме цим контуром циркулює холодоагент - фреон, який і нагріває або охолоджує повітря до заданих температур. Нестача фреону спричиняє не тільки некоректну роботу кондиціонера, а й може призвести до серйозної поломки компресора, заміна або ремонт якого потребуватиме значних сум. Саме тому регулярна заправка або дозаправка кондиціонера - обов'язковий профілактичний захід, що забезпечує безперебійну роботу всієї спліт-системи.

Сьогодні найчастіше заправка кондиціонера проводиться фреоном R22 і R410.

Останнім часом застосування фреону R22 скорочується. Насамперед це пов'язано з тим, що європейські та японські виробники кліматичного обладнання через міркування екологічної безпеки відмовилися від використання фреону R22 у побутових і промислових кондиціонерах. Поступово вони переходять на більш безпечний для навколишньої природи фреон R410. Однак Китай і виробники з Південно-Східної Азії подібний перехід планують почати тільки у 2030 році.

Незважаючи на те, що обидва ці холодоагенти мають схожі характеристики, вони не є взаємозамінними та їх змішування неприпустиме.

Заправка кондиціонера фреоном R22 проводиться як у разі критичних втрат холодоагенту, так і в разі часткового витоку.

Дозаправка фреону R410 можлива лише за невеликого дефіциту холодоагенту (до 40%), за відсутності понад 40% холодоагенту необхідне повне очищення фреонової траси та повне заправлення кондиціонера фреоном R410.

Заправка фреоном кондиціонерів - процедура досить трудомістка і вимагає як певних навичок, так і спеціального обладнання. Адже потрібно правильно розрахувати необхідний об'єм холодоагенту, злити залишки старого, очистити всю фреонову трасу, перевірити трубки та з'єднання на герметичність, виявити причини надмірного витоку та ліквідувати їх, заправити холодоагент, перевірити та забезпечити потрібний тиск у системі тощо.

Слід пам'ятати, що під час демонтажу та перевстановлення обладнання, також потрібна дозаправка кондиціонера.

Компанія «Чисте повітря» має спеціалізовані бригади, силами яких здійснюється часткова або повна заправка кондиціонера. Київ, як і інші європейські міста, поступово переходить на фреон R410, але у нас завжди є в наявності всі марки холодоагенту. Ми пропонуємо цілком прийнятні ціни і прогресивну система знижок постійним і корпоративним клієнтам. До нас звертаються, тому що ми виконуємо роботу якісно, швидко, надійно, а наші ціни - не б'ють по кишені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему