В центрі уваги

Мотоцикліст на дорозі – 8 правил щасливого автомобіліста

Мотоцикліст на дорозі – 8 правил щасливого автомобіліста

З настанням весни разом із теплими днями на дорогах з'являється дедалі більше мотоциклістів, яких багато водіїв не завжди сприймають серйозно, а даремно. Через те, що малогабаритний й великогабаритний транспорт не завжди можуть поділити спільний простір трапляється велика кількість ДТП. Тому намагайтеся не виїжджати без КАСКО і дотримуватися основних правил.

Перестроювання

Саме під час перестроювання з ряду в ряд можна стати винуватцем транспортної пригоди, не помітивши мотоцикліста. Це може трапитися навіть із досвідченим й впевненим водієм. Тому перед маневром обов'язково подивіться в усі дзеркала і загалом робіть це частіше.

Обережний маневр

Не рідко мопеди буквально «вискакують» перед машиною. Щоб уникнути прямого зіткнення, часто єдиною реакцією водія стає різкий маневр у протилежний бік. На завантажених дорогах це може закінчитися ДТП з авто, що йде поруч. Тому попри патову ситуацію постарайтеся викручуючи кермо не зачепити інших учасників руху.

Підморгніть

За спостереженнями фахівців Green Travel найчастіше спонтанні аварії, яких можна було уникнути трапляються через швидкоплинну помилку – вчасно не ввімкнені поворотники. Особливо це важливо під час будь-яких змін – на початку руху, поворотах, перестроюванні.

Міф про швидкість

Це тільки здається, що мотоциклісти пересуваються повільно, насправді швидкість може перевищувати в кілька разів очікувану. Тому не нехтуйте наявністю «молодшого брата» в загальному потоці руху. Часом краще поступитися дорогою, ніж показувати свою перевагу на ній.

Страховка

За статистикою мотоциклісти менш відповідальні, ніж автомобілісти як на дорозі, так й в страховому плані. Часто вони навіть не оформляють автоцивілку, тому для захисту свого майна за будь-якої ситуації краще мати КАСКО.

Затор

Як не дивно навіть чекаючи своєї черги в заторі теж можна стати учасником ДТП. Не варто відчиняти двері, оскільки найулюбленіша звичка мотоциклістів – об'їжджати авто міжряддям. У такому разі складна аварія не трапиться, а ось двері, можливо, доведеться поміняти.

Акуратний виїзд

Виїжджати з другорядної дороги чи навіть двору потрібно поступово, а в деяких випадках буквально «виповзати», не відразу виставляючи капот. Так мотоцикліст зможе точно вас помітити, знизити швидкість, дати сигнал про своє наближення.

Моторність

Не розраховуйте, що не порушуючи, пересуваючись із помірною швидкістю, зможете, не реагуючи на моторолера, що маневрує, уникнути зіткнення. Часто цим транспортом керують малодосвідчені особи, малолітні, які можуть не впоратись з власними «викрутасами».

У теплу пору року для багатьох водіїв мотоциклісти – просто «бич» на дорозі, але досить пам'ятати про нескладні правила і будь-яких неприємних ситуацій можна уникнути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали